Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Blog oktober 2021 Updated juli 2022

Het tekort aan chauffeurs aanpakken met technologie

Bel me terug

Het gedoe uit het werk van chauffeurs halen

De lange wachtrijen, brandstofrantsoenering en sluiting van voorpleinen onlangs in het Verenigd Koninkrijk hadden niemand in de logistiek moeten verbazen. Dit was niet het gevolg van een tekort aan benzine, maar van chauffeurs om het te vervoeren. Het tekort is een historisch probleem, verergerd door brexit en covid-19.

Toch is dit een wereldwijd probleem dat zich uitstrekt tot in elke sector die afhankelijk is van logistiek om te werken. De log jam van zeecontainers in commerciële havens heeft schepen omgeleid naar andere havens, maar ze zullen op hun nieuwe bestemming met hetzelfde probleem worden geconfronteerd: het gebrek aan chauffeurs om de goederen te verplaatsen. Supermarkten zijn traag met het aanvullen van voorraden. Speelgoedwinkels maken zich zorgen over kerstmis. Boeren, de bouwsector en fabrikanten werken met strakke leveringsschema's - ze zitten en wachten.

Wereldwijd werd het testen en trainen van nieuwe chauffeurs stilgelegd als gevolg van de pandemie - niet dat aanvragers om te beginnen de deuren plat sloepen. Alleen al in heel Europa was er een tekort van 400.000 chauffeurs. De gemiddelde leeftijd van bestuurders is ouder dan 50 jaar. (Het Britse ministerie van Transport is zo wanhopig dat ze een gepensioneerde 81-jarige chauffeur vroegen om weer aan het werk te gaan.)

Dus waarom slaagt deze carrière er niet in om nieuwe coureurs aan te trekken en degenen die al werken te houden? Loon en moeilijke arbeidsomstandigheden zijn daar grotendeels debet aan. Je betaalt natuurlijk wat je je kunt veroorloven. Maar als u uw marges kunt uitbreiden, het weglekken van inkomsten kunt stoppen en uw bedrijfskosten kunt verlagen, kunt u de salarissen verbeteren. Bovendien kunnen de middelen om uw kosten te verlagen ook helpen de manier waarop chauffeurs werken te verbeteren, waardoor hun werk gemakkelijker wordt.

Het probleem verlichten begint met technologie

Het tekort aan chauffeurs betekent dat je degene die je hebt moet behouden. Medewerkersbetrokkenheid is de sleutel. Het aanpakken van hun zorgen en het vergemakkelijken van hun werk moet een prioriteit zijn. Hoe kun je het minder stressvol maken? Hoe kunt u het gedoe wegnemen? Tegelijkertijd, hoe trek je nieuwe chauffeurs aan?

Bekijk het vanuit hun perspectief. Het verwerken en onderhouden van papieren sporen, op papier gebaseerde leveringsbonnen en het hele proof-of-delivery-proces van het verkrijgen van handtekeningen is een kieskeurig proces. Het vraagt organisatie en aandacht. En dan zijn er nog de leveringen. Welke bestellingen moeten worden vervuld? Hoe komt de chauffeur erachter hoe hij klanten kan bereiken en waar gaan ze dan naartoe bij aankomst? Welke lading, waar te lossen, met wie te praten, van wie handtekeningen te krijgen - het is tijdrovend en uitputtend.

AMCS Driver Support gaat over het geven van uw chauffeurs precies dat: ondersteuning. Dit zijn digitale technologieën die zijn ontworpen om hun werk gemakkelijker te maken. U kunt één, twee of alle drie de oplossingen gebruiken. Het extra voordeel voor uw bedrijf is dat in deze context makkelijker efficiënter betekent. En wanneer er efficiëntiewinsten te behalen zijn, verlaagt u de bedrijfskosten.

Hoe kom ik daar: AMCS Guided Navigation

Stapsgewijs navigatie begeleidt de bestuurder naarmate de reis vordert. Dit is ongelooflijk belangrijk voor nieuwe chauffeurs, die niet bekend zijn met de routes, laat staan met vrachtwagens. De bestuurder hoeft zich geen zorgen te maken over ontbrekende afritten of bochten - de software levert de instructies. Het feit dat chauffeurs de routes niet hoeven uit te zoeken, is belangrijk. Ze kunnen ontspannen. AMCS Guided Navigation maakt de weg ook veiliger, omdat ze niet hoeven te stressen over waar ze naartoe gaan. Het systeem kan ook regelmatig lussen opnemen en ervoor zorgen dat elk segment in orde wordt voltooid. En als ze ook maar een klein beetje van hun route afwijken, worden ze meteen teruggeleid.

Maak het makkelijker: papier af

AMCS Mobile Web vereenvoudigt de vele taken die een bestuurder moet uitvoeren. Met behulp van een tablet of smartphone met de intuïtieve app van AMCS kan de chauffeur informatie ontvangen, zoals routelijsten en bestelgegevens en statusberichten terugsturen zodra de levering is voltooid. Routes kunnen zelfs opnieuw worden berekend en geoptimaliseerd als orders veranderen. De chauffeur kan ook alle relevante informatie aan klanten communiceren, wat uw serviceniveau verhoogt.

De chauffeur hoeft geen papierwerk bij zich te hebben of het risico te lopen bezorgbonnen te verliezen - alles wat nodig is, staat op de mobiele app. De klant levert een digitale handtekening en zo wordt de pakbon elektronisch naar de facturatieafdeling gestuurd. Het organiseren en fysiek afleveren van papierwerk op kantoor zijn taken waar chauffeurs niet over hoeven na te denken.

Voorbeeld: mobiele technologieën op het werk

Waar gaat de chauffeur naartoe als hij eenmaal ter plaatse is? Is er een bepaalde poort die moet worden gebruikt? Waar moet de chauffeur parkeren? Welke veiligheidsacties moeten worden uitgevoerd? Hoe zit het met het papierwerk?

AMCS's Mobile Web presenteert deze informatie op een eenvoudige, gebruiksvriendelijke manier. De specifieke plek om te parkeren en te lossen is daar. Het verhaal wordt verteld in foto's, waaronder de noodzaak om een helm en hi-vis vest te dragen en veiligheidskegels rond het voertuig te plaatsen. De bestuurder hoeft geen informatie in zijn hersenen op te slaan - hij krijgt de nodige aanwijzingen.

Veiligheid voorop: laat bestuurders zien dat je ze waardeert

AMCS Telematics bewaakt de gegevens die door voertuigen worden geregistreerd. Deze opnames vertellen u over het gedrag van de bestuurder. Rijden ze op een veilige manier? Hebben ze te hard geschakeld? Te hard remmen? Dit is een kans om veiligheid te benadrukken - je wilt ze in één stuk terug, en je wilt dat het publiek ook veilig blijft. Wetende dat je hun veiligheid waardeert, maakt je een werkgever waar ze voor willen werken.

Monitor het gedrag van de bestuurder: prestaties

Met AMCS Telematics kunt u bestuurders vieren dat ze voldoen aan de benchmarks die voor hen zijn vastgesteld. Door chauffeurs te laten zien dat u hun inspanningen waardeert, worden ze aanmoedigd om bij u te blijven. Het stelt u ook in staat om te zien waar verbeteringen kunnen worden aangebracht. Draait de truck te lang stationair en verspilt hij brandstof? Het gebruik van AMCS Telematics kan de productiviteit van de bestuurder met maximaal 12% verbeteren.

AMCS Telematics is vooral handig voor het onboarden van nieuwe chauffeurs, waardoor ze zich gewaardeerd voelen voor een goed uitgevoerde taak - en hen helpen betere chauffeurs te worden door goede rijgewoonten aan te moedigen.

Ondersteuning voor chauffeurs is ondersteuning voor uw bedrijf

Het is bewezen dat het identificeren en corrigeren van problemen via AMCS Telematics het brandstofverbruik met maximaal 10% vermindert. Het maakt ook preventief onderhoud mogelijk. AMCS Telematics kan u vertellen wanneer voertuigen onderhoud of reparaties nodig hebben. U kunt werkzaamheden op voorkeursdagen plannen om de kosten voor stilstand van voertuigen te verlagen. Het voorkomt ook dat uw chauffeurs tijd verspillen aan de kant van de weg, wachtend op hulp.

AMCS Guided Navigation zorgt ervoor dat leveringen soepel verlopen wanneer chauffeurs op vakantie of ziek zijn. Zonder dit zullen andere bestuurders moeite hebben om een onbekende wijk te dekken. Zodra ze aankomen, vertelt de mobiele app hen precies waar ze naartoe moeten en alle andere informatie die ze moeten weten. De leveringsbon wordt elektronisch verzonden en zo vergroot de efficiëntie van elke actie uw marges.

AMCS Driver Support is niet alleen ondersteuning voor uw stuurprogramma's. Het is ondersteuning voor uw hele operatie.

Klaar om te zien wat AMCS voor jou kan doen?

Laat AMCS je laten zien hoe je kunt optimaliseren voor efficiëntie, je winst kunt verhogen en je bedrijf kunt laten groeien.

Vraag een demo aan

Kennismaking met AMCS Telematica

AMCS Telematics is ontworpen om telematicagegevens vast te leggen, zoals rijgedrag, motorprestaties en brandstofverbruik. In combinatie met routegegevens geeft dit planners volledige controle over en zichtbaarheid van transportactiviteiten.

Bekijk webinar
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Weg Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op