Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Blog juli 2019 Updated juli 2023

Goedkeuring van beste praktijken in de cementdistributie

Cementdistributeurs staan voor bijzonder moeilijke uitdagingen, waarbij de transportkosten voortdurend fluctueren. Ongeveer 30-35% van de prijs van cement komt van de distributiekosten.

Brochure downloaden

Lasse Jiborn

Commercial Director Intelligent Optimisation Solutions

Cementdistributeurs staan voor bijzonder moeilijke uitdagingen, waarbij de transportkosten voortdurend fluctueren.

Ongeveer 30-35% van de prijs van cement komt van de distributiekosten.

Het goede nieuws voor de cementfabrikanten en -distributeurs: steden over de hele wereld zijn booming. Momenteel woont ongeveer 55% van de wereldbevolking in steden. De VN voorspelt dat dat aantal zal groeien tot 68% in 2050.

Verstedelijking vraagt om aangepaste en nieuwe infrastructuur en woningen, waardoor bedrijven kansen krijgen om uit te breken. Maar om dat te doen en aan de top te blijven, moeten ze waarde creëren.

Cementdistributeurs staan voor bijzonder moeilijke uitdagingen, waarbij de transportkosten voortdurend fluctueren.  Ongeveer 30-35% van de prijs van cement komt van de distributiekosten. Om de marges te beschermen en concurrerend te blijven, is het van cruciaal belang voor distributeurs om die kosten te verlagen - onvoorspelbaar als ze zijn - en de klantenservice niet te laten lijden tijdens uw kostenbesparende maatregelen. De sleutel is het volgen van de beste praktijken.

Digitale planning

Digitale oplossingen zijn hoe u efficiëntie creëert die zich vertaalt in echte waarde voor u en uw klanten. Waar we het hier over hebben, is eigenlijk heel eenvoudig: een best-in-class vlootplanner, die u real-time transportoptimalisatie en een managementsysteem biedt. Dit is een dynamische planning, waardoor u kunt voldoen aan de dagelijkse eisen en complexiteiten, van het plannen van distributie in zowel bulkvorm op tankwagens als verpakt in zakken tot het afhandelen van bestellingen met smalle tijdvensters.  Of door het innen van bijvoorbeeld fly cash orders te integreren in de planning om leeg rijden te minimaliseren.

Volledige transparantie

Denk aan de traditionele manier van werken, te beginnen met decentrale planning. Waar uw locaties zich ook bevinden, u hebt een planner of meerdere planners die meerdere vrachtwagens verwerken. Je hebt ook een decentrale orderontvanger. U heeft zelfs een deadline voor wanneer bestellingen moeten worden geplaatst voor levering de volgende dag. Zoals de meeste bedrijven zal dit 's middags of vroeg in de middag zijn. Vrachtwagens blijven in hun omgeving en moeten vaak leeg rijden.

Best practice is om door die silo's heen te slaan voor volledige transparantie in wat er op verschillende locaties gebeurt, zelfs binnen uw supply chain. Dit is wat een goede wagenparkplanner zou moeten bieden. Het weet waar al uw vrachtwagens zich bevinden, de benodigde kwalificaties en de afstanden tot de locaties, voordat het op intelligente wijze de meest kostenefficiënte locatie bepaalt om vandaan te leveren.

Gedigitaliseerde workflow

Voor een moderne en wendbare operatie is het cruciaal dat relevante IT-systemen naadloos worden geïntegreerd om een efficiënte en logische workflow voor uw personeel te creëren. Dit wordt bereikt door real-time integratie tussen uw ERP-systeem en de fleetplanner en een automatische uitwisseling van weeggegevens van het weegbrugsysteem naar de fleetplanner.

Wendbaarheid

De zojuist beschreven situatie is een voorbeeld van wendbaarheid. Wendbaarheid geeft u een concurrentievoordeel. U kunt direct reageren op realtime gegevens en zo een end-to-end overzicht krijgen van uw transport.

U kunt uw plannen stapsgewijs opstellen, de uitvoering controleren en indien nodig opnieuw plannen, inclusief het omleiden van een lading die al onderweg is. Bovendien is een veel voorkomende oorzaak van operationele verstoring wanneer bestellingen worden geannuleerd nadat ze op de vrachtwagen zijn geladen. Met een best-in-class fleet planner oplossing krijgt u automatische omleidingssuggesties om de impact van late annuleringen te minimaliseren.

Met een best-in-class vlootplanner beschikt u over een tool die automatisch efficiëntere routes voor de volgende dag bouwt. Maar dit gaat over flexibiliteit, dus als er nieuwe bestellingen binnenkomen of verkeersrapporten binnenkomen, kunt u uw routes optimaliseren om uitstekende klantenservice te bieden. Geen orderdeadlines meer. Minimaal leeg rijden. Zo creëer je waarde.

Voorspelling

Met historische gegevens zal de voorspellingsmodule van uw vlootplanner - en nogmaals, dit is ervan uitgaande dat u met de beste in zijn klasse gaat - voorspellen wanneer voorraden moeten worden aangevuld of verzameld. Dit definieert efficiëntie, omdat het ook automatisch orders genereert, die naar uw planningssysteem worden verplaatst voor routeoptimalisatie. Zelfs met slechts een week of twee gegevens van sensoren terwijl u aan de slag gaat, kan de beste voorspelling in zijn klasse trends herkennen, zodat u weloverwogen beslissingen kunt nemen.

Wees voorbereid

Het is de moeite waard om een analysemodule te gebruiken met uw vlootplanner, waarmee u ook what-if-scenario's kunt simuleren. Hiermee kunt u actieplannen analyseren en bepalen voor potentiële gebeurtenissen, zoals structurele / locatiewijzigingen van de site of klantomstandigheden. Het kan van alles zijn. Wat u eruit haalt, is de mogelijkheid om de langetermijnvraag naar resources in te schatten, de mogelijkheid om uw gewenste klantenserviceniveau te definiëren, KPI's en budget nauwkeurig te bepalen.

De beste AMCS Fleet Planner in zijn klasse

AMCS Fleet Planner is ideaal voor elke situatie die u tegenkomt bij de cementdistributie. Het helpt alle stappen in uw reis te vereenvoudigen. Als je zelf de beste in je klasse wilt zijn, zonder een woord, dan is dit waar je begint.

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Vraag een persoonlijke demo aan

Ontdek hoe transportoptimalisatie de efficiëntie kan verhogen en uw winst kan verbeteren.

Vraag een demo aan

Concrete Planner Brochure

Maak grote kostenbesparingen en CO2-emissiereducties mogelijk in uw kant-en-klare betondistributie

Brochure downloaden

Resources

Webinar

Innovaties in de circulaire economie: AI in Grondstoffenbeheer

Evenement

ESG Europe Summit

Evenement

Innovatie en duurzaamheid voor een circulaire economie

Bekijk andere resources

Routeplanner Brochure

Download de routeplannerbrochure om erachter te komen hoe routeoptimalisatie het aantal kilometers kan verminderen, de rijtijd kan minimaliseren en de CO2-uitstoot met maximaal 25% kan verminderen.

Brochure downloaden
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Weg Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op