Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Blog mei 2019 Updated juli 2023

Naarmate stedelijke gebieden groeien, moet uw benadering van afvalbeheer dat ook doen

De afvalproductie zal de bevolkingsgroei in 2050 met meer dan verdubbelen, aldus een rapport van de Wereldbank uit 2018. De studie koppelt groei van welvaart en beweging aan stedelijke gebieden aan een toename van de afvalproductie per hoofd van de bevolking.

Bel me terug

Martijn Schimmer

AMCS Platform Specialist

De afvalproductie zal de bevolkingsgroei in 2050 met meer dan verdubbelen, aldus een rapport van de Wereldbank uit 2018. De studie koppelt groei van welvaart en beweging aan stedelijke gebieden aan een toename van de afvalproductie per hoofd van de bevolking.

Dit maakt niet alleen traditionele middelen om afvalbakken in te zamelen onpraktisch, het legt ook een enorme financiële druk op afvalbeheerbedrijven en vooral gemeenten, die al onder beperkte budgetten werken.

Afvalbeheer is momenteel goed voor ongeveer 4% van de begrotingen van lokale overheden in landen met een hoog inkomen – in sommige gebieden zelfs hoger – tot ongeveer 20% in lokale inkomenslanden. Om het probleem van het inzamelen van grotere hoeveelheden afval aan te pakken en tegelijkertijd de kosten beheersbaar te houden, moeten gemeenten en afvalbeheer in het algemeen efficiënter worden. De vraag is hoe je dat doet om groei duurzaam te maken.

Dit zijn oplossingen waar slimme gemeenten over de hele wereld al met groot succes gebruik van maken:

Collectieve containergebaseerde oplossingen

Deze zijn effectief gebleken in het verlagen van de bedrijfskosten, met als bijkomend voordeel het verminderen van de CO2-uitstoot. De redenen zijn met elkaar verweven. Ondergrondse containers hebben bijvoorbeeld een grotere houdcapaciteit dan typische bakken, wat op zijn beurt de inzamelingsfrequentie kan verminderen. Minder ritten staan gelijk aan lagere CO2-uitstoot en bedrijfskosten.

Real-time vlootplanning

We zeiden 'kan' met een goede reden. Ondergrondse, semi-ondergrondse of bovengrondse containers kunnen je zelf geen efficiëntie geven. Dynamische, real-time vlootplanning is nodig om die winsten te realiseren. Wat u krijgt - wat u zou moeten krijgen - is realtime routeplanning, routeoptimalisatie en verzending van distributie- en ophaalroutes.

Vlootplanning geeft je behendigheid, en dat is de sleutel. Zonder dat is het business as usual. Uw doel is om uw processen te optimaliseren, en de manier om dat te doen is om een transparant en volledig venster op uw transport en sites te hebben. Dit stelt u in staat om weloverwogen beslissingen te nemen op basis van nauwkeurige informatie in plaats van aannames.

Vooruitzichten

Hoe weet u of uw containers over- of ondergevuld zijn? Met prognoses als onderdeel van uw vlootplanning gebruikt u historische gegevens van sensoren en IoT-apparaten om te bepalen wanneer containers worden gevuld en moeten worden opgehaald. Een goede oplossing kan dit doen met slechts een paar weken data, maar hoe meer, hoe beter, zodat trends gemakkelijker worden opgemerkt en geïmplementeerd voor het meest nauwkeurige beeld.

Idealiter wilt u prognoses voor de aanvullingstijd van voorraden, of omgekeerde, prognoses wanneer voorraden (in dit voorbeeld afvalcontainers) worden gevuld en moeten worden opgehaald. Een prognosetool moet automatisch orders genereren, die vervolgens worden gebruikt in de orderbank van het planningssysteem voor routeplanning en -optimalisatie.

Route optimalisatie

Routeoptimalisatie is een ander belangrijk onderdeel van vlootplanning.

Stel je dit voor: een ondergrondse container bereikt onverwacht bijna capaciteit. Een sensor waarschuwt u dat deze moet worden ophalen. Er wordt een order voor u gemaakt en deze gaat naar uw fleetplanner. Vaak zijn het de chauffeurs die hun routes plannen, maar door dynamische routeoptimalisatie te gebruiken, heb je realtime planning en herplanning op basis van nieuwe informatie, zoals die automatische ordergeneratie die je zojuist hebt ontvangen. Een dergelijk systeem wijst dergelijke ad-hocorders automatisch toe aan bestaande routes voor uitvoering.

Resultaten

Ga altijd voor een best-in-class oplossing om ervoor te zorgen dat u de resultaten krijgt die u nodig hebt. Als uw keuze voor fleetplanner zijn werk doet – zoals een best-in-class oplossing zal doen – kijkt u naar geweldige resultaten, zoals die ervaren door afvalverwerkingsbedrijf Twente Milieu in Nederland.

Met BEHULP VAN AMCS Fleet Planner verhoogden ze het volume dat ze per uur verzamelden met maximaal 25%. Ze zagen ook een stijging van de vulgraad met 30%. Bovendien konden ze, door de totale wekelijkse kilometerstand met 35% te verminderen, één vrachtwagen van de weg halen en de aankoop van twee extra vrachtwagens annuleren.

Dit zijn niet de enige voordelen die een best-in-class fleetplanner u kan bieden. U kunt ook de rijtijd met maximaal 20% zien afnemen en de tijd die nodig is voor de planning kan met maximaal 75% worden verminderd, terwijl uw klantenservice en bezoeknauwkeurigheid aanzienlijk worden verbeterd.

Het komt erop neer dat, naarmate stedelijke gebieden veranderen, afvalinzameling ook moet.

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Klaar om te zien wat AMCS voor jou kan doen?

De AMCS Intelligent Route Optimization combineert dynamische routeplanning en real-time optimalisatie om de efficiëntie te verhogen en de winst te verbeteren.

Vraag een demo aan

Webinar on Demand: De kracht van routeoptimalisatie

Krijg inzicht in hoe u uw complexe routeringsplannen kunt omzetten in een on-demand gestroomlijnd proces zonder de tijdrovende handmatige taken.

Webinar bekijken

Resources

Evenement

RWM 2023

Blog

De Benchmark Infographic: Een snelle blik op een diep duik in de industrie

Blog

Navigeren door technologische verschuivingen

Bekijk andere resources

Klaar om uw digitale reis te beginnen?

Blijf op de hoogte door je nu aan te melden voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Oplossingsbrochures Blogs Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op