Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Blog december 2020 Updated juli 2023

Hoe de olie- en gasindustrie de down-stream distributie optimaliseert

AMCS Fuel Planner vult voorraden aan op basis van prognoses en door leveranciers beheerde voorraad

Bel me terug

Jan Tønder

Intelligent Optimization Solution Advisor

AMCS Fuel Planner vult voorraden aan op basis van prognoses en door leveranciers beheerde voorraad

Downstream olie- en gasdistributie is waar het allemaal samenkomt: distributie van vloeibare brandstof naar tanks en benzinestations op basis van automatische ordergeneratie van aanvullingen en just-in-time leveringen. "Dit zijn typische uitdagingen waar de olie- en gasindustrie mee te maken heeft, zegt Jan Tønder, die jarenlange ervaring heeft in de transportplannings- en optimalisatie-industrie. " Innovatieve technologieën zijn essentieel om negatieve gevolgen te voorkomen, zoals tanks die leeglopen of te veel brandstof opslaan."

Uit de praktijk weet Jan dat de oplossing om deze uitdagingen aan te pakken forecast-driven leveringen zijn. "Dit balanceert de vulniveaus van de tanks met nieuwe leveringen en optimaliseert tegelijkertijd het gebruik van de activa, voertuigen en chauffeurs. De optimale just-in-time levering voor tankvullingen is gebaseerd op historische gegevens en registratie van vulniveaus met peilstok- of sensormetingen, wat een toekomstige verbruiksprognose genereert."

Oplossing specifiek gericht op de olie- en gasindustrie

De orders voor de vraaggestuurde leveringen, waar hij het over heeft, worden automatisch gepland en geoptimaliseerd door AMCS Fuel Planner. Deze state-of-the-art technologie combineert razendsnel intelligente optimalisatie, waarbij algoritmes worden berekend met IoT (het Internet of Things). "Het branchespecifieke systeem bestrijkt het hele planningsproces, van planning op langere termijn tot operationele, incrementele planning en planning, real-time uitvoering van orders en de levering van operationele gegevens voor follow-up, rapportage en facturering of self-billing."

Volgens hem is de oplossing met zijn uitgebreide scala aan functionaliteiten specifiek afgestemd op de eisen van de olie- en gasindustrie. "Een van de belangrijkste kenmerken is de synchronisatie van run-dry's op basis van forecasting. In één retour worden tanks op dezelfde locatie of in de buurt gevuld tot een niveau dat voorspelt dat ze tegelijkertijd droog zullen naderen. Daarbij worden de rondreizen geoptimaliseerd. Andere functionaliteiten van AMCS Fuel Planner, noemt hij, zijn compartimentplanning, deelladinggoederendistributie in cilinders en/of flessen, evenals afstemming en de mogelijkheid om toeslagen toe te voegen aan de leveringen.

"Daarnaast bevat de oplossing verschillende functies voor bulkdistributie, zoals herberekening van leveringen op basis van real-time gegevensuitwisseling van daadwerkelijk geleverde hoeveelheden. Voor de industrie is dit van cruciaal belang", benadrukt hij. "De systemen zorgen voor het verschil tussen de geplande en geladen orders en de daadwerkelijk geleverde hoeveelheden en volumes. Deze informatie stelt bedrijven in staat om extra orders uit te voeren met de resterende hoeveelheden."

Voorraadaanvullingen op basis van prognoses en door leveranciers beheerde voorraad

Een van de belangrijkste essentiële functies van AMCS Fuel Planner is ook het aanvullen van voorraden op basis van prognoses en VMI (vendor managed inventory), zegt Jan Tønder. "Het verbruik wordt voorspeld op basis van werkelijke peilstokmetingen of sensormetingen, met gegevens over het werkelijke verbruik en het resterende volume in tanks. Het systeem gebruikt deze gegevens automatisch voor slimme, geoptimaliseerde aanvullingen. Orders worden automatisch gegenereerd en zijn klaar voor distributie."

Verlaging van de transportkosten en verbetering van de operationele efficiëntie

Door de geavanceerde functionaliteiten stelt AMCS Fuel Planner bedrijven in staat om aanzienlijke voordelen te behalen. Jan Tønder: "Een daarvan is een aanzienlijke besparing op transportkosten en een aanzienlijke verbetering van de operationele efficiëntie, wat leidt tot een toename van de omzet en marges."

Als een van de andere voorbeelden noemt hij de verminderde handmatige inspanning als gevolg van de volledige end-to-end automatisering en digitalisering van het hele planningsproces. "Een van de andere voordelen is ook de optimalisatie van de bezetting van het wagenpark met als gevolg een vermindering van het aantal voertuigen en voertuigbewegingen. Bovendien is de klanttevredenheid verbeterd door optimale vulniveaus, de bezoeknauwkeurigheid en verbeterde service. En ook, van het allergrootste belang: de medewerkerstevredenheid wordt aanzienlijk verhoogd door een stressvrije plannings- en orderinvoeromgeving."

CO2-uitstoot draagt bij aan duurzame doelstellingen van de olie- en gasindustrie

Vertaald in voordelen leidt dit tot een cruciale tijdsbesparing van 25 tot 75% besteed aan planning en resource roostering. Verder wordt er 30 tot 60% minder tijd besteed aan registratie, rapportering, administratie en opvolging. AMCS Fuel Planner leidt ook tot een vermindering van 5 tot 10% in het aantal benodigde voertuigen. "Volgens Jan Tønder wordt de kilometerstand en rijtijd met 5 tot 20% verkort." Dit resulteert ook in een vermindering van de CO2-uitstoot met 5 tot 20% - een zeer belangrijk nettovoordeel dat ook bijdraagt aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de olie- en gasindustrie."

De resultaten, zo somt hij op, worden ondersteund door de ervaringen van bedrijven met AMCS Fuel Planner. Een grote Scandinavische speler die de AMCS-oplossing heeft geïmplementeerd, verhoogde bijvoorbeeld de productiviteit van de geleverde liters brandstof per mijl met 10%. Bovendien was er een vermindering van 40% in planningstijd en een vermindering van 20% in vlootgrootte. Ook zag een grote Europese speler een daling van het vrachtwagenpark van ten minste 10% toegeschreven aan AMCS Fuel Planner, terwijl tegelijkertijd een aanzienlijke verbetering van de klantenservice werd ervaren. En last but not least; de tijd besteed aan planning zag een duizelingwekkende vermindering van 50% - letterlijk gehalveegd.

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Klaar om te zien wat AMCS voor jouw bedrijf kan betekenen?

AMCS Fuel Planner is speciaal ontworpen om de distributie van vloeibare brandstof te optimaliseren door middel van efficiënte geautomatiseerde planning. Ontdek vandaag nog hoe.

Vraag een demo aan

Brandstof Planner Brochure

Verbetering van de efficiëntie en verbetering van de marges in de downstream-brandstofindustrie

Brochure downloaden

Resources

Evenement

RWM 2023

Blog

De Benchmark Infographic: Een snelle blik op een diep duik in de industrie

Blog

Navigeren door technologische verschuivingen

Bekijk andere resources

Gids voor de brandstofdistributie-industrie

Download onze industriegids voor brandstofdistributie om te ontdekken hoe digitale technologie u kan helpen de efficiëntie te verbeteren en uw marges te verhogen.

Industriegids downloaden
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Oplossingsbrochures Blogs Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op