Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Blog november 2020 Updated juli 2023

Hoe de flexibiliteit bij de distributie van bouwmaterialen te verbeteren

De wereldwijde markt voor bouwmaterialen zit in de lift. De wereldwijde groei van het komende jaar zal worden aangedreven door snelle industrialisatie en verstedelijking, en de toename van megabouwprojecten. Alle bouwmaterialensectoren kunnen profiteren van deze stijgende trend, inclusief cement, kant-en-klare en aggregaten. Om deze positieve ontwikkelingen om te zetten in daadwerkelijke bedrijfsvoordelen, zullen bedrijven afhankelijk zijn van hoe goed ze hun activiteiten optimaliseren en schaalvoordelen implementeren. Meer worden is agile is een van de belangrijkste elementen om deze uitdaging het hoofd te bieden.

Bel me terug

Jan Tønder

Intelligent Optimization Solution Advisor

De wereldwijde markt voor bouwmaterialen zit in de lift. De wereldwijde groei van het komende jaar zal worden aangedreven door snelle industrialisatie en verstedelijking, en de toename van megabouwprojecten.

Alle bouwmaterialensectoren kunnen profiteren van deze stijgende trend, inclusief cement, kant-en-klare en aggregaten. Om deze positieve ontwikkelingen om te zetten in daadwerkelijke bedrijfsvoordelen, zullen bedrijven afhankelijk zijn van hoe goed ze hun activiteiten optimaliseren en schaalvoordelen implementeren. Meer worden is agile is een van de belangrijkste elementen om deze uitdaging het hoofd te bieden.

Agility biedt de bouwmaterialenindustrie de mogelijkheid om proactief te zijn, niet reactief. Het vergroot de flexibiliteit bij het aanpassen aan veranderende situaties. Maar essentieel voor succes is een coherente digitale transformatiestrategie - over de bedrijfsonderdelen heen, of het nu gaat om kant-en-klare levering, cementdistributie of volledige ladingen en geaggregeerd transport. Goed uitgevoerde digitale transformatie automatiseert en stroomlijnt processen. Hierdoor kan digitalisering de planningstijd tot 75% verkorten. Bovendien verlaagt het de kilometerstand en het aantal gereden uren, en bijgevolg de CO2-uitstoot - tot 25%. Bovendien draagt digitalisering bij aan tot 10% minder voertuigen en verbetert de klantenservice met maximaal 33%.

Haal maximale waarde door efficiënt te rijden

Gebouwd op jarenlange ervaring en branchespecifieke kennis, heeft AMCS een innovatieve oplossing bedacht om te voldoen aan de specifieke kenmerken van de bouwmaterialensector. Dit state-of-the-art transportoptimalisatiesysteem bevat verschillende unieke kenmerken voor de verschillende soorten bouwmaterialen: kant-en-klaar beton, cement, aggregaten, prefab, metaalproducten en andere bouwmaterialenproducten. Het gaat ook niet alleen om de vrachtwagens en de chauffeurs. Allerlei andere parameters kunnen worden meegezogen in de planning, zoals voorraadniveaus, geautomatiseerde facturering voor wachttijd of verhuur van apparatuur, files onderweg, voertuigpech - de mogelijkheden zijn eindeloos.

Kant-en-klaar beton: ondersteuning van planningsrecepten en tussen planten

De rijke functionaliteit omvat elk aspect van de distributie en het transport van bouwmaterialen. Voor kant-en-klare mix omvat de oplossing bijvoorbeeld het automatisch splitsen van verkooporders in ladingen op basis van voertuigcapaciteiten, waardoor een gestage stroom van ladingen wordt gegarandeerd tijdens grotere leveringen, compleet met shuttlelevering en tijd tussen ladingen of kubieke meters die per uur worden geleverd. De oplossing omvat ook planning volgens recepten en productiemogelijkheden van productielocaties, planning tussen fabrieken en het delen van voertuigen. Daarnaast zorgt de oplossing ook voor   real-time uitvoering en heroptimalisatie, op basis van orderaanpassingen, dringende orders en real-time communicatie met GPS-tracker, mobiele systemen en de status van het productiesysteem.

Cement: live monitoring en voortdurende real-time re-optimalisatie

De AMCS-optimalisatieoplossing biedt ook een reeks functionaliteiten voor cementdistributie en -transport. Het maakt bijvoorbeeld planning mogelijk met meerdere silolocaties en meerdere laadkoppen per silo, laden voor voertuigen met meerdere compartimenten per truck en trailer, en ook om zowel bulktransport als zakdistributie in hetzelfde systeem te plannen. Daarnaast omvat de oplossing onderweg omleiding van ladingen naar klanten die plotseling drooglopen,   monitoring van de voorraadniveaus van klanten, evenals prognoses en planning van de volgende cementlevering en   de l ive monitoring van deuitvoering en voortdurende heroptimalisatie van het plan in realtime.

Potentiële voordelen

Dit geavanceerde IT-systeem biedt de bouwmaterialenindustrie een aanzienlijk voordeel door de operationele efficiëntie aanzienlijk te verbeteren en aanzienlijke besparingen op transportkosten te realiseren. De praktijk laat een toename zien van 15 tot 25% in het aantal geleverde volle ladingen per voertuig (ready-mix) en 10 tot 20% vermindering van gereden kilometers voor andere distributie- en transporttypen.

Bovendien kan de AMCS-oplossing een vermindering van 5 tot 10% van het aantal benodigde voertuigen tot stand brengen. Bovendien kan een opmerkelijke verbetering van de klantenservice worden aangebracht, inclusief de mogelijkheid om aan krappe tijdvensters te voldoen. En dat is nog niet alles, de tijd besteed aan planning en resourceplanning kan met 30 tot 75% worden verlaagd, terwijl de tijd die wordt besteed aan registratie en follow-up met 30 tot 60% wordt verminderd. Tot slot, maar zeker niet in de laatste plaats, is er de mogelijkheid om de medewerkerstevredenheid binnen de branche als geheel aanzienlijk te vergroten, dankzij een stressvrije plannings- en orderinvoeromgeving.

Casestudy: Unicon - een aanzienlijke toename van de productiviteit van het wagenpark

Unicon is een toonaangevende fabrikant van kant-en-klaar beton, onderdeel van de Aalborg Portland Group en een dochteronderneming van de Italiaanse multinational Cementir Holding. De AMCS Concrete Planner-oplossing stelt Unicon in staat om alle elementen die verband houden met de succesvolle levering van kant-en-klaar beton in een real-time en online omgeving te beheren. Als gevolg hiervan heeft het bedrijf het aantal leveringen per vrachtwagen per dag met 20 tot 25% verhoogd en zag het tot 5% meer inkomsten als gevolg van het nauwkeuriger in rekening brengen van wachttijden.

"AMCS Concrete Planner heeft ons ondersteund bij het ontwikkelen van een zeer efficiënt en flexibel leveringsmodel dat de productiviteit van onze vloot aanzienlijk heeft verhoogd", zegt systeemcoördinator Hans-Christian Wattum. "De toegenomen automatisering van onze systemen en de adoptie van mobiele technologie heeft ons vermogen om extra kosten zoals wachttijden op te vangen en ervoor te zorgen dat deze eerlijk en nauwkeurig worden gefactureerd, aanzienlijk verbeterd."

Kijk voor meer informatie op de website,inclusief webinars over aggregatendistributie, cementdistributie en kant-en-klare betondistributie.

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Vraag een persoonlijke demo aan

Ontdek hoe transportoptimalisatie de efficiëntie kan verhogen en uw winst kan verbeteren.

Vraag een demo aan

Concrete Planner Brochure

Maak grote kostenbesparingen en CO2-emissiereducties mogelijk in uw kant-en-klare betondistributie

Brochure downloaden

Resources

Webinar

Innovaties in de circulaire economie: AI in Grondstoffenbeheer

Evenement

ESG Europe Summit

Evenement

Innovatie en duurzaamheid voor een circulaire economie

Bekijk andere resources

Vraag een Fleet Planner demo aan

Ontdek hoe AMCS Fleet Planner de kosten kan verlagen en de winst kan maximaliseren met real-time routeplanning en effectieve transportoptimalisatie.

Vraag een demo aan
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Weg Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op