Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Blog juni 2021 Updated november 2021

Intelligente optimalisatie verhoogt de efficiëntie in de logistiek van bouw- en sloopafval

Door de complexiteit is optimalisatie van de bouw- en sloopafvallogistiek in alle opzichten een ware uitdaging.

Brochure downloaden

Martijn Schimmer

Intelligent Optimization Solution Advisor

Door de complexiteit is optimalisatie van de bouw- en sloopafvallogistiek in alle opzichten een ware uitdaging.

Complexe planning en dispatching

Veel verschillende aspecten zijn de oorzaak van de complexiteit van de bouw- en sloopafvallogistiek, voornamelijk veroorzaakt door de verschillende orders en taaktypen, de vele mogelijke manieren om ze te organiseren en in combinatie met ad-hocorders. Dit proces wordt ook beïnvloed door de verschillende soorten en maten containers, het stapelen ervan op verschillende manieren en de beperkingen van de klanten, zoals het onderhoud ervan binnen een specifiek tijdsbestek en een aangewezen stortplaats.

Bij bedrijven waar de planning niet geautomatiseerd en geoptimaliseerd is, is het een hele uitdaging om aan de verwachtingen van de klant te voldoen, wat vaak resulteert in een slechte klantenservice. Complexiteit leidt ook tot lage marges en winstgevendheid door inefficiënties en een zeer slecht inzicht in de kosten en marges in het hele bedrijf en ook op individueel klantorderniveau. Omdat planning en dispatching complex zijn, kan er ook een laag gebruik van middelen en voertuigen zijn. Daarnaast is er veel werk. Niet alleen de planning en dispatching, maar ook het monitoren en beantwoorden van de klantvragen, bijvoorbeeld als de order niet binnen de afgesproken tijd wordt uitgevoerd.

Automatiseren van bouw- en sloopafvallogistiek

Gezien de complexiteit en de vele variaties die gepaard gaan met de planning van bouw- en sloopafval, kan het zeer nuttig zijn om de bouw- en sloopafvallogistiek zoveel mogelijk te automatiseren, waardoor de tijd van de planning wordt verkort, maar ook de betrouwbaarheid van de planning wordt verhoogd en aan de eisen van de klantenservice wordt voldaan. Door de planning te integreren met de uitvoering, kunnen orders in realtime worden verwerkt en kunnen de gevolgen van de afwijkingen van de planning onmiddellijk worden begrepen wanneer ze zich voordoen.

Dit biedt mogelijkheden om bestellingen te her-plannen en te optimaliseren en klanten proactief te informeren, terwijl tegelijkertijd aan hun verwachtingen wordt voldeden. Het verbetert ook de zichtbaarheid van het wagenpark door op een kaart weer te geven waar de voertuigen zich bevinden en zo belangrijke informatie te verstrekken, zoals of voertuigen achter of voor op schema rijden, waardoor de planner bijvoorbeeld kan beslissen om een dringende bestelling toe te wijzen aan een bepaald voertuig waar de capaciteit bestaat.

Complexiteit overwinnen terwijl er aanzienlijke verbeteringen worden aangebracht

Intelligente optimalisatie overwint de complexiteit en uitdagingen van bouw- en sloopafvallogistiek en stimuleert de operationele efficiëntie, wat resulteert in enorme besparingen van 5% tot 20% in kilometers, rijtijd en CO2-uitstoot, 5% tot 15% vermindering van het aantal voertuigen en 25% tot 50% vermindering van de tijd die wordt besteed aan planning en administratie. Daarnaast is er ook een aanzienlijke vermindering van de tijd die wordt besteed aan follow-up door het gebruik van geïntegreerde IT-systemen.

Intelligente optimalisatie draagt ook bij aan superieure klanttevredenheid door de klantenserviceniveaus en de nauwkeurigheid van bezoeken, digitale betrokkenheid en selfservice voor klanten aanzienlijk te verbeteren. Daarnaast zijn er nauwkeurige en korte reactietijd op verzoeken van klanten met voortdurende ETA-updates voor klanten en proactieve afhandeling van serviceproblemen die zorgen voor on-demand en just-in-time collectiebeheer.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de complexiteit van de bouw- en sloopafvallogistiek en hoe intelligente optimalisatie het antwoord is op die uitdagingen? Bekijk de video van het webinar 'Overcoming the hurdles in the construction and demolition waste industry' waarin expert Rogier de Klein je met intelligente optimalisatie bijpraat over planning en dispatching. De gesprekken van Rogier beginnen om 25.50 uur.

Bekijk de video

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Klaar om te zien wat AMCS voor jouw bedrijf kan betekenen?

Ontdek hoe het AMCS Platform je bedrijfskosten zal verlagen en je winst, klantenservice en operationele efficiëntie zal verhogen.

Vraag uw aangepaste demo aan

AMCS Waste Planner Lite (C&D C&I) Brochure

C&D Afvalinzameling gemakkelijk gemaakt.

Brochure downloaden

Resources

Blog

Navigeren door technologische verschuivingen

Blog

Veetransport

Blog

De digitale toekomst van duurzaam transport van bouwmaterialen

Bekijk andere resources

Klaar om uw digitale reis te beginnen?

Vul dit formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Bel me terug.
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Oplossingsbrochures Blogs Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op