Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Blog maart 2020 Updated december 2023

Intelligente optimalisatie verhoogt de flexibiliteit van afvalinzameling

Optimaliseer statische routes en dynamische orders om marges te verhogen. In deze snel veranderende wereld verwachten klanten een 24/7 responsieve en gebruiksvriendelijke selfservice die volledig operationeel inzicht en flexibiliteit vereist.

Bel me terug

Martijn Schimmer

Intelligent Optimization Solution Advisor

Optimaliseer statische routes en dynamische orders om marges te verhogen

In deze snel veranderende wereld verwachten klanten een 24/7 responsieve en gebruiksvriendelijke selfservice die volledigoperationeel inzicht en flexibiliteit vereist. Bedrijven die niet snel reageren, riskeren een fortuin en belasten hun organisatie. Daarom ondersteunt AMCS Intelligent Optimisation afval- en recyclingbedrijven met een flexibel optimalisatieplatform voor het plannen en optimaliseren van statische inzamelroutes en dynamische bestellingen .

Industrie-uitdagingen en complexiteiten met planningsorders

Uniek op zijn eigen manier. In het kort vat dit de afvalindustrie samen als het gaat om diversiteit in logistiek en transport. De complexiteit is hoog om verschillende redenen zoals de vele afvalsoorten met hun eigen kenmerken, de verschillende containertypes, de verschillende soorten opdrachten en de vele mogelijke manieren om ze te organiseren. Bovendien gaat het om grote aantallen opdrachten die in één keer gepland moeten worden en tegelijkertijd gepland en opnieuw gepland moeten worden als de uitvoering van de opdrachten verandert.

Het resultaat hiervan is vaak handmatige en hands-on, starre bedrijfsprocessen met onvoldoende transparantie. Dit maakt het moeilijk om een slanke en efficiënte bedrijfsvoering te handhaven met een laag gebruik van middelen en voertuigen. Als ongewenst neveneffect kan dit leiden tot lage marges en winstgevendheid door inefficiënties en een zeer slecht inzicht in de kosten en marges voor het hele bedrijf en ook op het niveau van individuele klantorders. Daarnaast is het ook lastig om aan de verwachtingen van de klant te voldoen, wat vaak resulteert in een slechte klantenservice.

Intelligente routeoptimalisatie ondersteunt complexe industriespecifieke vereisten

Afval- en recyclingbedrijven kunnen deze complexiteit gemakkelijk aan met AMCS Intelligent Optimisation. Deze slimme software digitaliseert en automatiseert de complete orderplanning en verzendprocessen en ondersteunt geavanceerde en complexe branchespecifieke routeplanningseisen. AMCS Intelligent Optimization omvat elk denkbaar aspect van afval- en recyclingplanning, zoals master route optimalisatie voor huishoudelijk en commercieel afval, geautomatiseerd master route onderhoud voor churn management, en route optimalisatie van skips en roll off transport.

Dit wordt bereikt door middel van een intelligent optimalisatiealgoritme gebaseerd op metaheuristieken die zijn ontwikkeld om echte uitdagingen in de afvalindustrie aan te kunnen. Hiervoor is het algoritme geconfigureerd om een reductie van kilometers, tijd en kosten te combineren met hoogwaardige voorkeuren voor routekwaliteit en klantenserviceniveaus. Als resultaat creëert de AMCS Intelligent Optimisation oplossing inzicht in opdrachtschema's, hun uitvoering en prestaties om transparantie en real-time service-informatie en analyses te bieden aan de organisatie en besluitvormers.

De wendbare organisatie voldoet aan de eisen van klanten

AMCS Intelligent Optimisation is een uniek dynamisch planningsplatform dat volledig operationeel inzicht en flexibiliteit biedt. Bijvoorbeeld door het samenvoegen van operatie en optimalisatie in één en hetzelfde proces. Met deze heroptimalisatie wordt direct gereageerd op operationele veranderingen, waardoor een exact plan versus actuals en nauwkeurige rapportage wordt verkregen. Dit resulteert in een volledig transparante operatie en real-time reactiesnelheid, waardoor de beste klantenservice wordt geboden zonder de kosten of prijzen te verhogen.

Real-life uitdagingen zoals tijdvensters die elkaar overlappen en voertuigcapaciteit stellen afval- en recyclingbedrijven in staat om in real-time uit te voeren en routes te optimaliseren en te verzenden. De beloofde tijdvensters zorgen ervoor dat de juiste middelen voor de taak worden ingezet en bieden de mogelijkheid om routes en tijdschema's direct aan te passen aan de wensen van de klant.

Efficiëntie verhogen, kosten verlagen en veiligheidsrisico's beperken

Met AMCS Intelligent Optimisation profiteren afval- en recyclingbedrijven van een reeks voordelen, zoals up-to-date service-informatie en een totaaloverzicht van het inzamelingsproces tijdens de uitvoering van opdrachten. Dit zorgt voor een enorme efficiëntie in de activiteiten door het stroomlijnen en optimaliseren van het afvalinzamelingsproces. Het resultaat is een toename van het aantal liften en afgehandelde orders per route en planning, waardoor exploitanten zich kunnen richten op het behalen van marges en het verlagen van de bijbehorende kosten voor route- en orderbeheer.

Het dynamische planningssysteem verhoogt ook de marges en verlaagt de kosten voor extra liften als gevolg van gemiste bakken en verkort de uren van de planner en de medewerkers van de klantenservice dankzij de constante beschikbaarheid van actuele informatie. Met de geïntegreerde begeleide navigatie als onderdeel van AMCS Mobile kunnen nieuwe chauffeurs ook sneller aan de slag omdat ze door de route en alle stops worden geleid. Aangezien het dynamische planningssysteem de meest efficiënte route berekent en rekening houdt met de verkeersveiligheid, vermindert het ook de gezondheids- en veiligheidsrisico's van chauffeurs.

Bijdragen aan de zakelijke drijfveren van de afval- en recyclingindustrie

Door de sterke focus op dynamische planning en een wendbare organisatie draagt AMCS Intelligent Optimisation aanzienlijk bij aan de zakelijke drijfveer van de afval- en recyclingindustrie. Als het gaat om kosten, leidt intelligente optimalisatie tot een besparing van 10 tot 15%, terwijl er tegelijkertijd 5 tot 15% minder voertuigen hoeven te worden ingezet om dezelfde routes uit te voeren. Daarnaast is er een afname van 25 tot 75% van de tijd die besteed wordt aan planning en administratie, een vermindering van 5 tot 25% van de CO2-uitstoot, het aantal afgelegde kilometers en de rijtijd, en ook een aanzienlijk verbeterde klantenservice en nauwkeurigheid van de bezoeken.

Deze positieve bedrijfsresultaten worden bijvoorbeeld ondersteund door praktijkervaringen:

AMCS Platform

Het AMCS Platform biedt een volledig geïntegreerd en end-to-end portfolio van oplossingen om de afval- en recyclinglevenscyclus te beheren. De oplossingen omvatten Enterprise Management, Intelligent Optimisation, Mobile Workforce, Voertuigtechnologie, Digital Engagement en AMCS Analytics. Deze branchespecifieke oplossingen zijn ontwikkeld om de strategie van het AMCS Platform te ondersteunen, gericht op het stimuleren van omzetgroei, margevergroting, operationele efficiëntie en duurzaamheid. AMCS maakt deze woorden waar met een product- en ontwikkelingsteam van ongeveer 200 mensen, dat momenteel 20% van de totale omzet investeert in productontwikkeling.

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Klaar om te zien wat AMCS voor jou kan doen?

De AMCS Intelligent Route Optimization combineert dynamische routeplanning en real-time optimalisatie om de efficiëntie te verhogen en de winst te verbeteren.

Vraag een demo aan

Webinar on Demand: De kracht van routeoptimalisatie

Krijg inzicht in hoe u uw complexe routeringsplannen kunt omzetten in een on-demand gestroomlijnd proces zonder de tijdrovende handmatige taken.

Webinar bekijken

Resources

Evenement

RWM 2023

Blog

De Benchmark Infographic: Een snelle blik op een diep duik in de industrie

Blog

Navigeren door technologische verschuivingen

Bekijk andere resources

Klaar om uw digitale reis te beginnen?

Blijf op de hoogte door je nu aan te melden voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Oplossingsbrochures Blogs Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op