Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Blog april 2020 Updated december 2023

Het optimaliseren van hoofdroutes leidt tot 10 tot 20% besparingen op afvalinzameling

AMCS Route Planner resulteert in het uitvoeren van meer orders met dezelfde middelen.

Bel me terug

Martijn Schimmer

Intelligent Optimization Solution Advisor

AMCS Route Planner resulteert in het uitvoeren van meer orders met dezelfde middelen.

Afvalinzamelingsroutes voor huishoudelijk en commercieel afval kunnen 10 tot 20% efficiënter worden gepland. Dit blijkt uit verschillende casestudies die zijn uitgevoerd in Zweden, Ierland en België. Het positieve resultaat wordt bereikt door het optimaliseren van hoofdroutes met AMCS Route Planner en resulteert in zowel kostenbesparingen als het uitvoeren van meer opdrachten met dezelfde middelen. Daarnaast draagt routeoptimalisatie ook bij aan het verbeteren van de klantenservice door klanten adequater te informeren. Bovendien heeft het ook een positief effect op de omzet, omdat nieuwe klanten het meest efficiënt kunnen worden ingepland in bestaande routes.

Krachtige state-of-the-art optimalisatie van hoofdroutes

Het biedt de mogelijkheid om duizenden en duizenden orders te plannen in een nieuwe hoofdroute en tegelijkertijd extreme gegevensvolumes te verwerken voor planning met een hoge dichtheid en vele afvalspecifieke planningsvereisten. Deze AMCS Route Planner is een zeer krachtig state-of-the-art optimalisatiesysteem voor zowel huishoudelijke als commerciële afvalroutes. De algoritmes die de routeoptimalisatie uitvoeren, zijn specifiek afgestemd op de afvalverwerkingsindustrie.

De slimme optimalisatiesoftware biedt bedrijven een reeks planningsfuncties, bijvoorbeeld om periodieke masterrouteoptimalisaties uit te voeren met verschillende seizoensplannen, nieuwe klanten efficiënt in te voegen in de bestaande masterplannen en volgordeoptimalisatie en geocodering te leveren. Andere functies zijn het leveren van orderprijzen en tijdsloten tijdens het bestellen en plannen op basis van vaste bezoekpatronen met toestemming om schema's tussen dagen te verplaatsen.

Slimme optimalisatiesoftware draagt bij aan superieure efficiëntie

Met het uitgebreide pakket aan functies draagt de optimalisatieoplossing bij aan superieure efficiëntie door periodieke master route optimalisatie en optimaal beheer van customer churn. Moeilijkheden bij het omgaan met complexe bedrijfsregels en enorme gegevensvolumes worden omgezet in concurrentievoordelen. Bedrijven profiteren van waardevolle procesoptimalisatie en standaardisatie.

Afvalinzamelbedrijven met AMCS Route Planner profiteren ook van andere voordelen, zoals een vermindering van 5 tot 25% van het aantal voertuigen en/of chauffeursdiensten, een vermindering van 5 tot 30% van het aantal kilometers, rijtijd en CO2-uitstoot, en een vermindering van 25 tot 90% van de tijdsbesteding per routeoptimalisatie. Recente voorbeelden van efficiëntieverbeteringen bij bedrijven zijn onder andere een toename van 5 tot 10% van het aantal geleegde vuilnisbakken per uur voor SITA België, een vermindering van 10% van het aantal routes voor Ragn-Sells Zweden en een verlaging van 15% van de kosten per lift voor AES Ierland.

Video AES Ierland

Zaak AES Ierland

AES Ireland gebruikt Route Planner voor het optimaliseren van hoofdroutes voor zowel huishoudelijk als commercieel afvalinzameling. Voorheen maakte de toonaangevende leverancier van afvalbeheer- en recyclingdiensten in Ierland nooit nieuwe masterplannen, wat blijkt uit de uitleg van Darren Sadler, Transport & Logistics Manager bij AES. "De routes werden gepland door de chauffeurs, op basis van lokale kennis. Bijgevolg waren de routes enigszins inefficiënt en erg moeilijk uit te voeren voor tijdelijke chauffeurs, die vaak bakken over het hoofd zagen."

Volgens hem was het optimaliseren van de service dagen cruciaal om de beste resultaten te behalen en van fouten te leren. "Het systeem heeft de winstgevendheid en de klantenservice enorm verbeterd", zegt Sadler. "Dit resulteerde niet alleen in een verlaging van de kosten per lift met ongeveer 15%, maar ook in een 100% eliminatie van ad hoc routes voor het ophalen van gemiste bakken, wat de duurste routes zijn. Omdat het aantal gemiste bakken is verminderd, is daarnaast met AMCS Route Planner de klantenservice verbeterd. Volgens de casestudy is AES nu ook in staat om een groot aantal nieuwe klanten aan te nemen met bestaande voertuigen en zonder extra investeringen in zowel de bestaande vloot als het personeel, zoals planners en chauffeurs.

AMCS Platform

AMCS Routeplanner maakt deel uit van AMCS' Intelligent Optimisation solution offering, een van de zes oplossingen van het AMCS Platform. Het AMCS Platform biedt een volledig geïntegreerd en end-to-end portfolio van oplossingen om de afval- en recyclinglevenscyclus te beheren. De oplossingen omvatten Enterprise Management, Intelligent Optimisation, Mobile Workforce, Voertuigtechnologie, Digital Engagement en AMCS Analytics. Deze branchespecifieke oplossingen zijn ontwikkeld om de strategie van het AMCS Platform te ondersteunen, gericht op het stimuleren van omzetgroei, margevergroting, operationele efficiëntie en duurzaamheid. AMCS maakt deze woorden waar met een product- en ontwikkelingsteam van ongeveer 200 mensen, dat momenteel 20% van de totale omzet investeert in productontwikkeling.

AMCS Intelligent Optimisation is ook beschikbaar voor oudere softwareklanten

AMCS Intelligent Optimisation is een van de zes oplossingen van het AMCS Platform. Elk van de zes oplossingen past naadloos als een legpuzzel in elkaar en vormt de unieke end-to-end geïntegreerde SaaS-oplossing voor de afval- en recyclingindustrie. Oplossingen zoals Intelligente (route)optimalisatie, het AMCS Klantportaal en Mobile Workforce zijn echter ook geïntegreerd in bestaande legacy software. Op deze manier profiteren alle klanten van AMCS van de innovatieve softwareoplossingen van AMCS Group.

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Klaar om te zien wat AMCS voor jou kan doen?

De AMCS Intelligent Route Optimization combineert dynamische routeplanning en real-time optimalisatie om de efficiëntie te verhogen en de winst te verbeteren.

Vraag een demo aan

Webinar on Demand: De kracht van routeoptimalisatie

Krijg inzicht in hoe u uw complexe routeringsplannen kunt omzetten in een on-demand gestroomlijnd proces zonder de tijdrovende handmatige taken.

Webinar bekijken

Resources

Evenement

ESG Europe Summit

Blog

De Benchmark Infographic: Een snelle blik op een diep duik in de industrie

Evenement

Innovatie en duurzaamheid voor een circulaire economie

Bekijk andere resources

Download AES Succesverhaal

Lees meer over hoe AES spectaculaire kosten bespaarde en de klantenservice verbeterde.

Download Succesverhaal
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Weg Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op