Based on your current IP address we detected that you will have the best experience with the following settings: country:Nederland language:Nederlands
cement truck.jpg

29 mei 2020

Slimme optimalisatie biedt cementproducenten zowel flexibiliteit als efficiëntie

AMCS Intelligent Optimisation vermindert kosten en verbetert service aan klanten

Kosten verminderen terwijl tegelijkertijd de service aan klanten verbetert. Het lijkt een uitdaging, maar met ‘state-of-the-art technologie’ is dat makkelijker dan het lijkt. AMCS Intelligent Optimisation gebruikt slimme wiskundige algoritmes om enorme hoeveelheden aan data razendsnel real-time door te rekenen. Dit wordt duidelijk uit een serie praktijkvoorbeelden uit de cementindustrie.

Hieruit blijkt dat met slimme optimalisering cementproducenten hun planning kunnen centraliseren en daardoor een stress-vrije werkomgeving kunnen creëren. Bovendien zijn er voor hetzelfde aantal routes minder voertuigen nodig waardoor de impact op het milieu afneemt en AMCS bijdraagt aan de duurzaamheid van bedrijven.

Het systeem berekent de meest efficiënte productielocatie om vanuit te leveren

Honderden voertuigen en een groot team met planners. Voor cementproducenten die hun orderaanname en planning handmatig uitvoeren, is dit een herkenbare situatie en kan vaak leiden tot onnodig hoge transportkosten. Voor bedrijven die planmatig kosten verlagen is het van het grootste belang dat ze de klanten hetzelfde hoge serviceniveau kunnen blijven bieden. Vooral omdat cement just-in-time wordt geleverd, zijn leverbetrouwbaarheid en het efficiënt afhandelen van orders cruciaal. Het antwoord op deze uitdaging is AMCS Intelligent Optimisation, een standaard oplossing voor real-time routeplanning, het naar de wagen sturen van orders en transportoptimalisatie.

Door het krachtige en gebruiksvriendelijke systeem kunnen cementproducenten flexibeler en efficiënter werken in veeleisende en dynamische planomgevingen. Bedrijven kunnen hierdoor kosten verminderen, hun service aan klanten verbeteren en planners vrijmaken voor andere taken. Zodra de order binnenkomt, berekent het systeem direct wat de goedkoopste productielocatie is om vanuit te leveren. Door het real-time uitwisselen van data weet de planning exact waar alle voertuigen zijn en hoe ver ze van de productielocatie zijn. Met als resultaat dat de planner makkelijk het beste voertuig kan kiezen om de opdracht uit te voeren.

Eén efficiënte gecentraliseerde planning voor verschillende regio’s

De dagelijkse planning begint als het systeem automatisch de basisplanning genereert voor de routes voor de volgende dag. Omdat de optimalisatie ongelofelijk snel is, heeft de planning binnen no time een totaaloverzicht van alle routes. Direct daarna worden nieuwe en spoedorders geoptimaliseerd. Dit voorkomt te late leveringen of dat er een order wordt vergeten. AMCS Intelligent Optimisation biedt de cementindustrie de mogelijkheid om een nieuwe opzet van de planning te maken. Zo kan de planning bijvoorbeeld de afbakening tussen regio’s vervagen waardoor er een gecentraliseerde planning ontstaat die alle levergebieden bestrijkt.

Voor de planning ontstaat hierdoor transparantie tussen de verschillende regio’s en wordt het mogelijk om tussen levergebieden te plannen terwijl er nog steeds een totaaloverzicht blijft van alle ingeplande orders en te rijden routes. Dit heeft als voordeel dat voertuigen niet langer gebonden zijn aan dezelfde productielocatie om hun vrachten op te halen. Daardoor kunnen ze overal en op de meest efficiënte routes worden ingezet. Door de ‘end-to-end integratie’ van het systeem worden de ingeplande orders automatisch naar de dichtstbijzijnde productielocatie gestuurd. Cementproducenten kunnen ook orders binnen een tijdsvenster inplannen waarna de planning opnieuw kan worden ingedeeld op basis van de laatste gegevens. Ook kunnen beslissingen tot op het laatste moment worden uitgesteld, bijvoorbeeld om nog een spoedorder te kunnen boeken. Hierdoor is de planning veel flexibeler en de distributie veel klantvriendelijker. 

“Met AMCS Intelligent Optimisation hebben we een krachtige planningstool”

Een van de andere belangrijke voordelen van het gecentraliseerd plannen met AMCS Intelligent Optimisation is dat er een stress-vrije werkomgeving ontstaat. Tegelijkertijd daalt de rijtijd van chauffeurs en het aantal gereden kilometers. Om hetzelfde werk te doen zijn er bovendien minder medewerkers nodig. Andere voordelen zijn het verminderen van leeg gereden ritten, het kunnen splitsen van planningsregio's, automatische waarschuwingen en snellere reactietijden.

“De slimme optimalisatiesoftware slaat alle operationele gegevens op, zodat we de werkelijke voertuigkilometers en rijtijden kunnen exporteren. Op basis van deze informatie kunnen we onze aannemers exact het juist bedrag betalen. De implementatie van de planningstool was een positieve en plezierige ervaring, maar het was ook een behoorlijke verandering”, aldus Aalborg Portland, een van de cementproducenten die al jarenlang AMCS Intelligent Optimisation gebruikt. “We zijn overgestapt van een handmatig planningsproces per regio naar een centrale planning met meer geautomatiseerde processen. De oplossing is zeer betrouwbaar en heeft een enorm positief effect op de operationele planning gehad. Met AMCS Intelligent Optimisation hebben we echt een zeer krachtige en stabiele planningstool.”