Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Blog mei 2020 Updated april 2024

Slimme optimalisatie biedt cementproducenten zowel flexibiliteit als efficiëntie

Slimme optimalisatie biedt cementproducenten zowel flexibiliteit als efficiëntie

Bel me terug

Jan Tønder

Intelligent Optimization Solution Advisor

Slimme optimalisatie biedt cementproducenten zowel flexibiliteit als efficiëntie

Kosten verlagen en tegelijkertijd de klantenservice verbeteren. Dit lijkt een uitdaging, maar dankzij het gebruik van geavanceerde technologie is het gemakkelijker dan verwacht. AMCS Intelligent Optimisation maakt gebruik van slimme algoritmes om razendsnel enorme hoeveelheden gegevens te berekenen, zodat bedrijven efficiënt en in real-time routes kunnen plannen. Dit blijkt uit verschillende praktijkvoorbeelden uit de cementindustrie. Ze laten zien dat cementbedrijven met slimme optimalisatie de planning kunnen centraliseren en een stressvrije werkomgeving kunnen creëren. Bovendien hebben ze minder voertuigen nodig voor dezelfde distributieroutes en daarmee verlagen ze hun milieu-impact en dragen ze bij aan duurzaamheid.

Het systeem berekent welke locatie het meest efficiënt is om te leveren vanaf

Tientallen voertuigen en een enorm team van planners. Voor cementproducenten die orderinvoer en planning voornamelijk handmatig doen, is dit een herkenbare situatie. Dit kan vaak leiden tot onnodig hoge transportkosten. Om een kostenreductieproces door te voeren, is het van het grootste belang dat bedrijven hun klanten hetzelfde hoge serviceniveau kunnen blijven bieden. Vooral omdat cement wordt geleverd volgens het just-in-time principe. Daarom zijn leveringsnauwkeurigheid en efficiënte afhandeling van dringende bestellingen van cruciaal belang. De oplossing voor deze uitdaging is AMCS Intelligent Optimisation, een standaardoplossing voor real-time routeplanning, transportoptimalisatie en dispatching van routes.

Het krachtige en gebruiksvriendelijke systeem helpt bedrijven om wendbaar en efficiënt te zijn in veeleisende en dynamische planningsomgevingen. Hierdoor kan de cementindustrie de operationele kosten verlagen, het niveau van de klantenservice verbeteren en middelen vrijmaken op de planningsafdeling. Hierdoor verbetert het systeem de klantenservice. Zodra een order wordt ontvangen, berekent het systeem onmiddellijk welke locatie het goedkoopst is om te leveren. Dankzij de real-time gegevensuitwisseling kent de planningsengine alle voertuigposities en kwalificaties op elk moment, evenals de afstanden van de voertuigen tot de locaties. Hierdoor kan de planner eenvoudig het optimale voertuig kiezen om de bestelling uit te voeren.

Eén efficiënte gecentraliseerde planning voor meerdere regio's

De dagelijkse planning begint wanneer het systeem automatisch het basisplan voor de routes van de volgende dag genereert. Aangezien de automatische planningsfunctie ongelooflijk snel is, is er in een mum van tijd een volledig overzicht van het plan. Daarna worden de nieuwe en last-minute orders van de planners geoptimaliseerd. Dit voorkomt late of vergeten leveringen. AMCS Intelligent Optimisation biedt de cementindustrie de mogelijkheid van een nieuwe distributieopzet. De operatie kan bijvoorbeeld de grenzen tussen de voorheen verdeelde regio's doen vervagen met één gecentraliseerde planning die alles omvat.

Dit zorgt voor transparantie tussen de regio's en maakt het ook mogelijk om over districten heen te plannen met behoud van een volledig overzicht van alle bestellingen en leveringen. Voertuigen zijn niet langer beperkt tot dezelfde fabriek voor elke pick-up, maar kunnen vrij bewegen tussen de fabrieken voor de snelste en meest efficiënte route. Dankzij de end-to-end integratie worden zowel plannings- als verzendingsorders automatisch naar de lokale fabrieken gestuurd. Cementbedrijven kunnen ook werken met het boeken van orders in tijdsloten in plaats van het plan vast te zetten. Plannen kunnen dan worden herschikt op basis van de laatste gegevens en beslissingen kunnen zoveel mogelijk worden uitgesteld, bijvoorbeeld om een last-minute order te boeken. Dit zorgt voor een veel wendbaardere distributie en een klantvriendelijkere operatie.

Een van de andere belangrijke voordelen van AMCS Intelligent Optimisation en het centraliseren van de planning is dat er een stressvrije werkomgeving ontstaat en dat zowel de rijtijd als het aantal gereden kilometers afneemt. Ook is er minder personeel nodig om dezelfde hoeveelheid werk te doen. Andere belangrijke voordelen zijn een vermindering van het aantal "lege ritten", het opsplitsen van starre planningsregio's, automatische waarschuwingen en snellere reactietijden.

"Tot slot slaat de oplossing alle operationele gegevens op, zodat we de werkelijke voertuigkilometers en rijtijden kunnen exporteren. Dankzij deze nauwkeurige informatie kunnen we onze aannemers nauwkeurig betalen. De implementatie van de planningstool is een positieve en plezierige ervaring geweest, maar het is ook een hele verschuiving geweest", aldus Aalborg Portland, een van de cementproducenten die AMCS Intelligent Optimisation al vele jaren gebruikt. "We zijn overgestapt van een handmatig, regionaal verdeeld planningsproces naar het centraal beheren van alles met behulp van meer geautomatiseerde processen. De oplossing is zeer betrouwbaar en dit heeft een enorm positief effect op de bedrijfsvoering. We hebben echt een zeer krachtige en stabiele planningstool aangeschaft."

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Resources

Webinar

10 fouten in vloot webinar

Blog

Duurzame oplossingen: Afval verminderen in de distributie van voedingsmiddelen en dranken

Blog

Vloot succesvol beheren: De 10 grootste fouten in vlootbeheer vermijden

Bekijk andere resources

Klaar om te zien wat AMCS voor jou kan doen?

Laat AMCS je laten zien hoe je kunt optimaliseren voor efficiëntie, je winst kunt verhogen en je bedrijf kunt laten groeien.

Vraag een demo aan
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Weg Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op