Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Blog augustus 2018 Updated juli 2023

De impact van Big Data op routeplanning

Big Data klinkt nogal vaag, maar het is ongelooflijk waardevol.

Brochure downloaden

Wim Hoek

Product Marketing Manager

Big Data wordt gedefinieerd als datasets die te groot en complex zijn voor conventionele gegevensverwerkende applicatiesoftware om te verwerken. Voer Data Analytics in, dat die gegevens via de computer analyseert en trends, patronen en associaties onthult - met andere woorden, Data Analytics haalt waarde uit Big Data.

Wat dit alles vooral interessant maakt, is wanneer je het toepast op logistiek.

Bedenk dat logistiek een willekeurig aantal bewegende stukken heeft die knelpunten kunnen veroorzaken. Omdat Big Data een informatiegestuurde architectuur is, krijgt u een nauwkeurig en uitgebreid beeld van uw bedrijf en de problemen die daarop van invloed zijn - en wat de knelpunten veroorzaakt. Dat wil zeggen, als u begrijpt wat de gegevens u vertellen. Big Data kan niet een beetje helpen als je het alleen maar op voorraad houdt.

Maar waar komen uw gegevens vandaan? Dat is de eerste vraag. Enkele voorbeelden zijn:

Wat Big Data je vertelt

Met zoveel gegevens kunt u anticiperen op drukke en langzame periodes, wanneer u goederen moet aanvullen of alles te weten komen wat u moet weten, zodat u consistente tijdige prestaties kunt leveren.

Big Data kan reisgedrag nauwkeurig en uitgebreid meten. Het kan u precies vertellen waarom last-mile delivery zo vaak het meest onrendabel is in de supply chain. Big Data kan bijvoorbeeld kenmerken van wegeninfrastructuur onthullen. Het kan verkeers- en congestiedynamiek benadrukken en u zelfs sociodemografische profielen van uw klantenbestand laten zien.

Gewapend met deze informatie zijn de mogelijkheden om de ervaring van uw klanten te verbeteren eindeloos

Hoe zit het met routeplanning?

Het spreekt voor zich dat routeoptimalisatie essentieel is voor het vinden van kostenefficiëntie in transport met behoud van marges. U gebruikt waarschijnlijk al een routeringssysteem om te berekenen waar u naartoe gaat. Big Data doet dit op basis van verzendgegevens, verkeerssituaties, weer, feestdagen, leveringsvolgordes en andere factoren.

Intelligente routeoptimalisatie speelt ook een cruciale rol bij het bepalen van welke voertuigen moeten worden gekozen over mogelijke routes en knooppunten om de doorstroming in de hele keten te optimaliseren in termen van kosten en tijd. Echt intelligente oplossing optimaliseert vele honderdduizenden hoofdroutestops in één optimalisatie. Seconde voor seconde optimaliseert het zeer dynamische en real-time routes.

Routeoptimalisatie heeft het potentieel om het:

Je hebt data-analyses nodig

AMCS Analytics verzamelt de gegevens en maakt deze voor u zinvol. Dit kan u niet alleen helpen bij het optimaliseren van routes, maar het kan u ook helpen bij het bepalen van uw prijsstrategieën en het identificeren van gebieden voor uitbreiding en groei, om maar een paar voordelen te noemen.

Vergeet niet dat het vasthouden van de gegevens je niet een beetje zal helpen. Het gaat erom wat je ermee doet.

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Vraag een Routeplanner demo aan

Ontdek hoe AMCS Route Planner kosten kan verlagen en winst kan maximaliseren met geautomatiseerde hoofdrouteplanning en dynamische optimalisatie.

Vraag een demo aan

Routeplanner Brochure

Download de routeplannerbrochure om erachter te komen hoe routeoptimalisatie het aantal kilometers kan verminderen, de rijtijd kan minimaliseren en de CO2-uitstoot met maximaal 25% kan verminderen.

Brochure downloaden

Resources

Blog

Vloot succesvol beheren: De 10 grootste fouten in vlootbeheer vermijden

Evenement

ESG Europe Summit

Brochure

AMCS Toolkit Duurzaam Vervoer

Bekijk andere resources
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Weg Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op