Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Blog februari 2019 Updated juli 2023

Het Internet of Things: Logistiek zal nooit meer hetzelfde zijn

Het Internet of Things (IoT) is een netwerk van fysieke apparaten, machines en voertuigen, draadloos met elkaar verbonden en gegevens uitwisselen. Het zorgt voor een revolutie in de logistieke sector en maakt realtime updates mogelijk op elk gebied van de activiteiten.

Brochure downloaden

Wim Hoek

Product Marketing Manager

Het Internet of Things (IoT) is een netwerk van fysieke apparaten, machines en voertuigen, draadloos met elkaar verbonden en gegevens uitwisselen.

Het zorgt voor een revolutie in de logistieke sector en maakt realtime updates mogelijk op elk gebied van de activiteiten. Dit betekent dat u de vraag, de aanbodstatus en de prestaties van activa kunt volgen en analyseren. De kennis die u opdringt, kan uw efficiëntie verbeteren door de tijd en middelen die nodig zijn voor uw logistieke operatie te verminderen. U kunt menselijke fouten elimineren door menselijke tussenkomst te verminderen. U verbetert de kwaliteit van uw dienstverlening en verlaagt uw kosten.

Een nadere blik: Operationele efficiëntie

Neem het beheer van verkeers- en wagenparkoperaties. IoT stelt u in staat om voertuigprestaties en rijgedrag in realtime te analyseren. Voorspellende analyse kan mogelijke problemen signaleren, zodat u onderhoud kunt plannen op basis van deze realtime gegevens.

Sensoren worden een essentiële nieuwe bron van kritieke gegevens. Sensorgestuurde gegevens vertellen u wat u moet weten over voorraad, goederen en voertuigen. Door de veranderende staat van activiteiten in realtime te volgen, kunt u flexibel zijn. U kunt anticiperen op de eisen van de klant en dienovereenkomstig routes plannen. Routeoptimalisatie zorgt voor brandstofbesparing, minder kilometers, een lagere loonsom door minder chauffeurs en maximale belasting. Het resultaat? Hogere winstgevendheid, samen met een vermindering van de CO2-uitstoot.

Met telematica kunnen voertuigen gedetailleerde informatie vastleggen, zoals wegomstandigheden en hoogtes. Deze gegevens – en dat is heel slim – kunnen vervolgens worden gebruikt om andere verbonden voertuigen te begeleiden om efficiënter te accelereren en te remmen.

Meer tevreden klanten

IoT biedt transparantie, zodat wagenparkbeheerders chauffeurs, dispatchers en callcenters effectief kunnen coördineren , zelfs op verschillende continenten. IoT werkt op wereldwijde schaal, maar maakt gedetailleerde focus mogelijk. Sensoren kunnen goederen in transit volgen in plaats van van punt naar punt. Dit zorgt voor een gedetailleerder en nauwkeuriger beeld van wanneer klanten hun levering kunnen verwachten.

Nauwkeurige prijzen en voorraad

Prijzen kunnen op en neer gaan op basis van het weer, de marktomstandigheden of de vraag. Transparantie in elke factor binnen uw supply chain betekent dat u uw kosten kunt beheersen. Je hebt de flexibiliteit om mee te veranderen met voorwaarden en te besparen.

Real-time voorraadbeheer stelt u in staat om te reageren op schommelingen in de vraag terwijl u uw buffer vasthoudt in geval van nood. Gegevensstroom uit de cloud geeft u nauwkeurigere controle over uw voorraadniveaus. En dat brengt ons bij een andere vraag.

Waar past de cloud in?

De cloud is een aanvulling op IoT. Cloud is voor kortere implementatietijd en laat een leverancier de oplossing beheren, in plaats van een installatie of implementatie te laten uitvoeren. Het is een eenvoudige, stabiele oplossing die de kosten verlaagt. Het hebben van een oplossing in de cloud maakt het gemakkelijker om toegang te krijgen en om eventuele extra componenten aan de oplossing toe te voegen.

De cloud is flexibel en kosteneffectief en vermindert de behoefte aan infrastructuur om on-site servers te huisvesten. Het zorgt er ook voor dat u altijd met de nieuwste applicaties werkt en het schaalt uw bedrijf naadloos op.

Voorbeeld van wat IoT voor u kan betekenen

JUST EAT is een wereldwijd afhaalplatform waarmee klanten eten kunnen bestellen bij duizenden keukens. In verschillende landen faciliteert JUST EAT ook de levering van het bestelde voedsel aan de klanten via hun eigen bezorgauto's.

JUST EAT gebruikt IoT om de klantervaring en -tevredenheid te verhogen. Voor het rechtstreeks leveren aan klanten ontvangt de chauffeur zijn bestelinformatie over het afhaalpunt en het afleverpunt op zijn AMCS Mobile-applicatie. Wanneer de chauffeur ophaalt bij het restaurant, belt de AMCS-oplossing naar de live Google Traffic Management Control-service. De service geeft direct een nauwkeurige geschatte aankomsttijd (ETA) op basis van live verkeersgegevens, die naar het AMCS-routeoptimalisatiesysteem worden gepusht dat de ETA automatisch naar de klant stuurt.

Het resultaat is proactieve meldingen aan klanten over mogelijke vertragingen, of een bevestiging dat de levering op tijd zal zijn. Een eenvoudige oplossing met verstrekkende resultaten.

Verstandig gebruikt, dat is waar IoT om draait.

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Vraag een Fleet Planner demo aan

Ontdek hoe AMCS Fleet Planner de kosten kan verlagen en de winst kan maximaliseren met real-time routeplanning en effectieve transportoptimalisatie.

Vraag een demo aan

Klaar om uw digitale reis te beginnen?

Blijf op de hoogte door je nu aan te melden voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Resources

Blog

Vloot succesvol beheren: De 10 grootste fouten in vlootbeheer vermijden

Webinar

Innovaties in de circulaire economie: AI in Grondstoffenbeheer

Blog

De Benchmark Infographic: Een snelle blik op een diep duik in de industrie

Bekijk andere resources
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Weg Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op