Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Blog maart 2018 Updated juli 2023

Drie vloottrends om in de gaten te houden in 2018

De truck- en vrachtwagenindustrie blijft evolueren met de nieuwste technologieën en relevante gebeurtenissen die van invloed zijn op de sector. Hier is een blik op wat u de rest van het jaar in het nieuws over de industrie kunt verwachten.

Brochure downloaden

Martijn Schimmer

Intelligent Optimization Solution Advisor

De aandrijving voor elektrische voertuigen

Is het rijden met een elektrisch voertuig goedkoper dan het vertrouwen op benzine en diesel? Er is nog geen duidelijk antwoord op die vraag, maar er is overeenstemming dat elektrische voertuigen in totaal lagere kosten vertegenwoordigen.

"Hun motoren hebben minder bewegende delen, vereisen minder onderhoud en hebben een langere verwachte levensduur, zegt John Larkin,managing director en hoofd van transportkapitaalmarktenonderzoek voor Stifel Capital Markets,amerikaanse investeringsbank. " En de kosten van elektriciteit zijn over het algemeen minder volatiel dan de prijs van op aardolie gebaseerde brandstoffen."

De uitdaging, zegt Larkin, is om batterijen te ontwikkelen met voldoende opslagcapaciteit om vrachtwagens en vrachtwagens langere runs tussen het opladen mogelijk te maken. Batterijen moeten licht genoeg zijn om hun vrachtvervoercapaciteit niet te verstoren.

Technologie zal de industrie blijven veranderen

Bedrijven die op de hoogte blijven van technologie zullen de winnaars zijn. Met name technologieën die arbeidsintensieve processen automatiseren, zullen het verschil maken, zoals vrachtmatching, rating, facturering, netwerkoptimalisatie, wagenparkbeheer, verzending, onderhoudsplanning en chauffeursbeheer. Bedrijven die vertrouwen op cloudtechnologieën en software van AMCS zien nu al een opleving van hun productiviteit.

Wereldwijd tekort aan arbeidskrachten betekent dat automatisering sneller moet evolueren

In het Verenigd Koninkrijk zegt de Road Haulage Association and Freight Transport Association dat de industrie tussen de 45.000 en 52.000 chauffeurs tekort komt, met nog eens 35.000 chauffeurs die waarschijnlijk in de komende twee jaar met pensioen zullen gaan. In de VS zijn de komende 15 jaar een miljoen chauffeurs nodig. In Duitsland zal 40% van de chauffeurs de komende 10-15 jaar met pensioen gaan. In India is 10% van de vrachtwagen- en vrachtwagenvloten ongebruikt vanwege een tekort aan chauffeurs.

Het chauffeurstekort is echter symptomatisch voor een veel groter probleem in de supply chain. Arbeidstekorten zijn overal, van magazijnen tot distributie- en fulfilmentcentra. Meer werkgevers zullen automatisering overwegen, maar functies moeten nog steeds sneller automatiseren om het tekort aan werknemers aan te vullen. Automatisering zal echter een nieuw probleem voor bedrijven creëren. Hoewel er minder werknemers nodig zijn, zullen bedrijven werknemers met technologische vaardigheden nodig hebben.

De oplossing

Het uiteindelijke doel om alle drie de hier genoemde problemen op te lossen: zelfrijdende, elektrische voertuigen. Dat zal niet snel gebeuren, maar als deze uitdagingen aanhouden, zoek dan of ze sneller gebeuren dan we verwachten.

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Resources

Evenement

RWM 2023

Blog

De Benchmark Infographic: Een snelle blik op een diep duik in de industrie

Blog

Navigeren door technologische verschuivingen

Bekijk andere resources

Vraag een Routeplanner demo aan

Ontdek hoe AMCS Route Planner kosten kan verlagen en winst kan maximaliseren met geautomatiseerde hoofdrouteplanning en dynamische optimalisatie.

Vraag een demo aan
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Oplossingsbrochures Blogs Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op