Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Blog augustus 2021 Updated juli 2023

Vervoer van vee voor de fokkerij: voldoen aan de gezondheidsvoorschriften

Het vervoeren van dieren voor de fokkerij van boerderij naar boerderij, het minimaliseren van de tijd die ze op vrachtwagens doorbrengen, omvat ingewikkelde bewegingen om hun gezondheid en welzijn te waarborgen. Ten eerste heb je een kort venster voor afhalen en bezorgen.

Lees de industriële gids

Jan Tønder

Intelligent Optimization Solution Advisor

Het vervoeren van dieren voor de fokkerij van boerderij naar boerderij, het minimaliseren van de tijd die ze op vrachtwagens doorbrengen, omvat ingewikkelde bewegingen om hun gezondheid en welzijn te waarborgen. Ten eerste heb je een kort venster voor afhalen en bezorgen.

Planning omvat het coördineren van welzijnsvoorschriften met tijdvensters, sanitaire controles, wisselende bezoektijden en regels voor boerderijbezoeken, de volgorde waarin dieren worden vervoerd voor ziektebestrijding en natuurlijk last-minute wijzigingen.

Als u om welke reden dan ook levende dieren exporteert, hebt u een exportgezondheidscertificaat (EHC) nodig om te bevestigen dat de voorraad voldoet aan de gezondheidsvereisten van het land van bestemming. Met zoveel details om aandacht aan te besteden, is planning complex. Voor het welzijn van de dieren en je marges moet je efficiënt werken. De vraag is: hoe?

Het antwoord: schaalbare, cloudgebaseerde technologie

Wat u specifiek nodig hebt om het complex te vereenvoudigen, is de rijke functionaliteit van de best-in-class AMCS Livestock Planner. Ontworpen voor de industrie en de uitdagingen waarmee u wordt geconfronteerd, kan het uw werk gemakkelijker maken en uw operationele kosten verlagen. Het plant op basis van tijdvensters, capaciteitslimieten, toegangsvoorwaarden en een aantal andere kwalificaties.

Laten we het eens nader bekijken.

Virale ziekteverwekkers bedreigen vee

Complexe virale interacties vormen een ernstige bedreiging voor dieren voor de fokkerij. Daarom moeten vrachtwagens na elke voltooide route worden gereinigd en gedesinfecteerd en 12 uur in quarantaine worden geplaatst voordat ze 's ochtends worden uitgevoerd.

Bedrijven worden de hele dag door bezocht volgens het ziektecategorieschema. Het minst besmette bestand wordt als eerste opgepikt en werkt geleidelijk toe naar het oppikken van dieren in de meest besmette gebieden. Deze volgorde minimaliseert de tijd dat geïnfecteerde dieren worden blootgesteld aan de anderen.

Het plannen van dit schema is geen sinecure. Het kan echter wel. AMCS Livestock Planner optimaliseert de planning, biedt een basisplan en stelt uw planners in staat om andere taken op zich te nemen.

Last-minute bestellingen

Bestellingen komen binnen van fokkers voor het ophalen en afleveren van vee. Deze orders moeten die dag gebeuren, maar uw vrachtwagens zijn al bezig met het uitvoeren van orders. Het overdragen van deze bestellingen aan de dichtstbijzijnde vrachtwagens is niet gesneden en droog vanwege de voorschriften voor diergezondheid en dierenwelzijn.

AMCS Livestock Planner voert automatische invoeging van deze last-minute orders in het plan uit. Als bestellingen potentiële problemen of regelgevingsproblemen veroorzaken, verschijnen er waarschuwingen op het scherm. Amcs Planner is namelijk geconfigureerd voor lokale en regionale regelgeving. We kunnen een stap verder gaan door het aan te passen met extra parameters, zoals gezondheidsbeoordeling, monitoring en gegevensverzameling, wat uw efficiëntie nog meer zal verhogen.

Maar niet alleen zal AMCS Livestock Planner u waarschuwen wanneer u de regelgeving overtreedt. Het zal suggesties bieden over wat te doen in plaats daarvan. Zonder die waarschuwingen en suggesties zou je grotere problemen voor jezelf en de dieren kunnen creëren.

Zo werk je efficiënt.

Algoritmes doen het zware werk

Geavanceerde algoritmen werken de planning en routeringsschema's de hele dag bij naarmate er meer informatie beschikbaar komt. Het houdt het schema flexibel, ook al zijn er complexe parameters bij betrokken. Het doel van AMCS Livestock Planner is veel verder reikend dan het minimaliseren van reistijd voor fokdieren en het monitoren van vertragingen. Het gaat om slimmere, efficiëntere manieren van werken.

Het plant volgens dier- en gezondheidsclassificatie om degradatie en transparantie te beheersen en route rond in quarantaine geplaatste gebieden volgens de nieuwste informatie.

De kracht van data

U kunt verbinding maken met uw vrachtwagens en operationele gegevens verzamelen voor rapportage en analyse. Die gegevens kunnen variëren van afgelegde afstanden tot tijd doorgebracht op vrachtwagens tot gezondheidsdegradatie en ongepland lossen en laden. U kunt rapporten genereren en de gegevens analyseren om dieper inzicht te krijgen in de activiteiten. Dit inzicht laat u zien waar u efficiëntie kunt creëren.

AMCS Livestock Planner gebruikers melden:

Webinar:

Fokdieren: Hoe te voldoen aan gezondheidsvoorschriften bij veetransport

Wij kunnen u helpen met state-of-the-art technologie om het welzijn van fokdieren en lagere bedrijfskosten te waarborgen. Zo vergroot je marges. Bekijk een demonstratie van AMCS Livestock Planner en leer van het voorbeeld van een bedrijf dat met onze hulp vooruit is gegaan.

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Klaar om te zien wat AMCS voor jou kan doen?

Laat AMCS je laten zien hoe je je activiteiten kunt optimaliseren voor efficiëntie, winst kunt verhogen en je bedrijf kunt laten groeien.

Vraag een demo aan

Meer weten?

Lees hoe AMCS je kan helpen de efficiëntie te verhogen en het dierenwelzijn te verbeteren in onze Gids voor de Transport van Vee.

Lees de industriële gids

Resources

Webinar

Innovaties in de circulaire economie: AI in Grondstoffenbeheer

Evenement

ESG Europe Summit

Brochure

AMCS Toolkit Duurzaam Vervoer

Bekijk andere resources

Vee planner Brochure

Leer hoe je uitdagingen kunt overwinnen zoals; dierenwelzijn, stressreductie en ziektebestrijding tot capaciteitsbeperkingen en ophaal- en leveringsvensters.

Brochure downloaden
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Weg Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op