Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Blog mei 2020 Updated december 2023

Webinars over de mogelijkheden voor transportoptimalisatie in de toeleveringsketen van de bouwsector

Met een reeks korte (en gratis) webinars zet de AMCS Group de bouwmaterialen- en constructie-industrie in de schijnwerpers, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de distributie van stortklaar beton, cement en aggregaten. De webinars vinden plaats in mei en juni. Industrie-experts van AMCS zullen een beeld schetsen van markttrends, pijnpunten en de kansen die daar onvermijdelijk uit voortvloeien. Vanuit hun jarenlange ervaring in de bouwmaterialen- en constructie-industrie zullen ze bespreken hoe bedrijven deze uitdagingen kunnen aanpakken en zelfs wat nadelen lijken, kunnen omzetten in een concurrentievoordeel.

Bel me terug.

Martijn Schimmer

Intelligent Optimization Solution Advisor

Met een reeks korte (en gratis) webinars zet de AMCS Group de bouwmaterialen- en constructie-industrie in de schijnwerpers, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de distributie van stortklaar beton, cement en aggregaten. Industrie-experts van AMCS zullen een beeld schetsen van markttrends, pijnpunten en de kansen die daar onvermijdelijk uit voortvloeien. Vanuit hun jarenlange ervaring in de bouwmaterialen- en constructie-industrie zullen ze bespreken hoe bedrijven deze uitdagingen kunnen aanpakken en zelfs wat nadelen lijken, kunnen omzetten in een concurrentievoordeel.

Distributie van stortklaar beton

De groei van de wereldwijde ready-mixmarkt wordt aangedreven door een stijgende vraag naar duurzame infrastructuur, een toenemende verstedelijking en industrialisatie in ontwikkelingslanden en een toename van de bouwactiviteiten in het algemeen. Tijdig afgeleverde ladingen stortklaar beton zijn essentieel voor zowel de continuïteit van het werk op de bouwplaats als de kwaliteit van het gestorte stortklaar beton. Het in realtime aanpassen van geplande orders is daarom van het grootste belang.

Om deze just-in-time levering te bereiken, moeten producenten van stortklaar beton een aantal uitdagingen aangaan. Deze webinar behandelt de belangrijkste pijnpunten voor ready-mix producenten die kunnen worden aangepakt met technologie en digitalisering. De plannen zijn bijvoorbeeld voortdurend aan verandering onderhevig, waarbij orders 15-20 keer worden gewijzigd voordat ze worden uitgevoerd, hetzij in volume, levertijd, ingrediënten, of al het bovenstaande. Andere mogelijke wijzigingen zijn het uploaden en lossen, het aantal medewerkers en de timing.

Bovendien hebben constructeurs een constante stort nodig om problemen met de verharding te voorkomen. Stortklaar beton heeft een extreem korte levensduur en de tijdvensters moeten soms maar 10 minuten bedragen. Door de korte levensduur van het product zijn een bepaald ritme en flexibiliteit in leveringen vereist, waarbij ook rekening kan worden gehouden met onvoorziene omstandigheden. Daarom moet er bij de productie, het mengen en het transport rekening worden gehouden met andere factoren, zoals verkeer of vertragingen op de bouwplaats.

Tot slot heeft het aantal medewerkers op de bouwplaats invloed op het tempo van het lossen, waardoor het moeilijk is om hierop te anticiperen. Lostijden kunnen ook moeilijk te beheren zijn door de variatie in vrachtwagengrootte en -capaciteit, inclusief verschillende soorten pompen en transportbanden.

Tijdens het webinar over stortklaar beton bespreken de industrie-experts hoe intelligente optimalisatiesoftware kan helpen bij het overwinnen van deze uitdagingen, het verhogen van de efficiëntie en het stimuleren van wendbaarheid terwijl de marges worden verbeterd.

Cement distributie

De groeiende vraag van bouwactiviteiten ondersteunt de marktgroei van de cementindustrie en de marktomvang voor cement zal dienovereenkomstig toenemen. Cementdistributeurs staan voor bijzonder moeilijke uitdagingen, omdat de transportkosten voortdurend fluctueren. Ongeveer 30-35% van de cementprijs is afkomstig van de distributiekosten. Lege ritten en een strikte, niet-flexibele planning tussen voertuigen, fabrieken en regio's drijven de kosten van cementdistributie nog verder op. Om de marges te beschermen en concurrerend te blijven, is het cruciaal dat distributeurs deze kosten verlagen.

Daarnaast komen in dit webinar andere belangrijke pijnpunten in de cementdistributie aan bod die ook aangepakt kunnen worden met slimme technologie en digitalisering. Een van de uitdagingen is het beheren van grote orders voor grote contracten, waarbij het kan gaan om bulk- en/of zakorders. Handmatige planning kan extreem veel vergen van uw resources. U moet de winstgevendheid van de orders garanderen om uw marges te beschermen.

Een belangrijke factor voor cementproducenten, die de operationele efficiëntie en margeverhoging kan beïnvloeden, is het gebruik van externe transporteurs. Het beheer van en de communicatie met deze externe partners, evenals het volgen van orders en uitvoering, is op zijn zachtst gezegd een uitdaging wanneer het traditioneel betekent dat je te maken hebt met een overweldigend papierspoor. Het is mogelijk om dit probleem op te lossen door uw bedrijf uit te rusten met slimme software en uw externe transporteurs in staat te stellen hun eigen apparaten mee te nemen.

Dit en nog veel meer tijdens ons cement webinar op 10 juni. Doe mee met onze industrie-experts en ontdek hoe intelligente optimalisatiesoftware kan helpen om deze uitdagingen te overwinnen, marges te vergroten en groei te stimuleren.

Distributie van aggregaten

Net als bij cement en stortklaar beton zijn twee van de grootste kansen voor de aggregatenindustrie de snelle industrialisatie en verstedelijking in zich ontwikkelende economieën en de toenemende megabouwprojecten over de hele wereld. De toename van investeringen in infrastructuur drijft de druk op de wereldwijde bouw- en bouwmaterialenindustrie op, inclusief de levering van aggregaten, wat in sommige regio's leidt tot een toename in de inkoop van gerecyclede en secundaire aggregaten. Aangezien er steeds meer vraag is naar primaire aggregaten, zou de toekomst kunnen afhangen van secundaire en gerecycleerde aggregaten.

Tijdens dit webinar bespreken onze industrie-experts hoe producenten en distributeurs van zowel primaire als gerecyclede aggregaten deze uitdagingen kunnen aangaan en kunnen inspelen op de ontwikkelingen in de industrie terwijl ze voldoen aan de groeiende marktvraag. Aggregaten kunnen een verscheidenheid aan verschillende soorten producten en bedrijfseenheden omvatten, inclusief, maar niet beperkt tot grind, zand, steen en asfalt. In tegenstelling tot cement en ready-mix kunnen deze aggregaten vaak besteld worden zonder vast contract, waardoor het belangrijk is om de marge en winstgevendheid te kunnen beschermen.

Tijdens dit webinar zal onze industrie-expert het ook hebben over de trends en potentiële pijnpunten die zich momenteel voordoen in de industrie. Zo worden afzetcontainers die worden gebruikt om bouw- en sloopafval van bouwterreinen af te voeren, steeds vaker ook gebruikt om aggregaten naar bouwterreinen te vervoeren, waardoor er een soort hybride bedrijf ontstaat. Het is een win-winsituatie, waarbij het gebruik van anders lege containers en lege "ritten" op de weg wordt gemaximaliseerd.

Aangezien bedrijven steeds vaker gerecyclede en secundaire aggregaten die als "afval" worden beschouwd aan andere bedrijven leveren, zal het webinar ook de zakelijke mogelijkheden van deze ontwikkeling bekijken en hun visie geven op duurzaamheid en een circulaire economie binnen de toeleveringsketen van de bouw.

Terwijl het webinar verkent wat de toekomst van aggregaten in petto kan hebben, komt het onderwerp natuurlijk terecht bij de mogelijkheid van de inzet van autonome voertuigen in steengroeven. In sommige regio's worden deze al meer en meer gebruikt, wat een extra uitdaging vormt op het gebied van technologie.

Bekijk de webinars

Webinar on Demand

Optimalisatie van de distributie van stortklaar beton

Webinar on Demand

Cementdistributie optimaliseren

Webinar on Demand

De distributie van aggregaten optimaliseren

Bekijk andere resources

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Klaar om te zien wat AMCS voor jou kan doen?

De AMCS Intelligent Route Optimization combineert dynamische routeplanning en real-time optimalisatie om de efficiëntie te verhogen en de winst te verbeteren.

Vraag een demo aan

Brochure Intelligente optimalisatie

Laat ons zien hoe routeoptimalisatie het aantal afgelegde kilometers, de rijtijd en de CO2-uitstoot met 5-25% kan verminderen

Brochure downloaden

Resources

Evenement

RWM 2023

Blog

De Benchmark Infographic: Een snelle blik op een diep duik in de industrie

Blog

Navigeren door technologische verschuivingen

Bekijk andere resources

Klaar om uw digitale reis te beginnen?

Blijf op de hoogte door je nu aan te melden voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Oplossingsbrochures Blogs Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op