Based on your current IP address we detected that you will have the best experience with the following settings: country:Nederland language:Nederlands
AMCO truck.jpg

Wij zien AMCS als een belangrijke partner voor nu en in de toekomst

17 okt 2018

CNC succesvolle implementatie Intelligent Optimisation

“Zonder vertraging en binnen budget“

Bij CNC Grondstoffen is Twan Stevens als Projectmanager ICT betrokken bij de implementatie van AMCS Intelligent optimisation – de Fleet Planner route optimalisatie software. CNC is een van de grootste leveranciers van substraten voor de teelt van champignons in Europa. In 2016 koos CNC voor AMCS. Stevens: “Wij zien AMCS als een belangrijke partner voor nu en in de toekomst.”

Prijs-kwaliteit verhouding

Waarom is er gekozen voor AMCS? Stevens: “Op basis van een onafhankelijk advies zijn we bij AMCS terecht gekomen. AMCS bleek voor ons de leverancier die het beste bij ons past. Enerzijds wat betreft de oplossingen die zij bieden. Anderzijds vanwege de prijs-kwaliteit verhouding. Ook met de consultants was er direct een match. Bij elkaar drie goede redenen om in zee te gaan met AMCS. Door middel van een proof-of-concept hebben ze aangetoond dat ze de juiste oplossingen voor ons in huis hadden: Fleet Planner, Web Portal en Mobile Web. De POC is met positief resultaat afgesloten waarna we zijn gestart met het implementatietraject. Inmiddels is de implementatie met succes afgerond.”

Het hart van de applicatie

Stevens: “Voor ons is Fleet Planner het hart van de applicatie. Daar vinden alle planningsactiviteiten plaats, zoals optimalisatie van de routes. De Web Portal is gekozen vanwege het feit dat we daarmee een tweetal vraagstukken kunnen oplossen. Ten eerste kunnen de chauffeurs via deze portal hun routes plannen. Ten tweede willen we onze transporteurs toegang bieden tot die portal om daar opdrachten weg te zetten, zodat zij daar hun voertuigen met kenteken aan kunnen koppelen. Mobile Web zetten we specifiek in voor onze chauffeurs. Die kunnen op hun tablet de routes zien en die routes daarop verder afhandelen. De data die beschikbaar komen kunnen we gebruiken voor allerlei analyses.”

De grote kracht van Fleet Planner

Wat ligt de kracht van Fleet Planner voor CNC? Stevens: “Binnen onze business hebben wij een complex en uitzonderlijk vraagstuk: wij moeten er voor zorgen dat we met twee verschillende producten (vrachten) en een machine gelijktijdig bij onze klanten aankomen. AMCS was een van de weinigen die dat vraagstuk voor ons kon oplossen. Daar zit voor ons de grote kracht van Fleet Planner. De applicatie is in twee fases live gebracht: Eerst hebben we de inkomende stroom van grondstoffen en daarna de uitgaande geïmplementeerd. Voor elke fase hebben we gedurende drie weken de applicatie getest voordat we live gingen. We hebben de applicatie op zo’n driehonderd punten getest. Daarnaast hebben we een twintigtal scenario’s doorlopen.”

Binnen het budget

Hoe is de implementatie verlopen? Stevens: “Afgezien van een paar hick-ups is de livegang van Fase A heel goed verlopen. Van deze ervaringen hebben we geleerd waardoor de livegang van fase B redelijk vlekkeloos en zonder vertraging verliep. Niet onbelangrijk is dat we binnen het budget zijn gebleven. En de resultaten? Nu de chauffeurs met Mobile Workforce (mobile tablet oplossing), werken, beschikken we over actuele informatie. Dat is informatie die we voorheen niet hadden. Tevens hebben we nu data beschikbaar waarmee we nadere analyses kunnen uitvoeren. Bijvoorbeeld over de betrouwbaarheid van onze leveringen bij klanten, de beleving van ons serviceniveau, de duur van bepaalde handelingen. We hebben we veel directer inzicht in onze transportbewegingen.”

Super Key User

Hoe ervaart men het gebruik van de systemen? Stevens: “In Fase A was het plannen van de routes voor de chauffeurs anders dan men gewend was. We hebben veel aandacht besteed aan de opleiding van chauffeurs. In de tweede fase zijn de chauffeurs met Mobile Web gaan werken. We hebben een chauffeur als Super Key User opgeleid en deze heeft zijn collega chauffeurs in de beginfase begeleid. Alle chauffeurs hebben een tablet gekregen. Over het gebruik van tablets zijn wij zeer positief. Alles zit nu in één hardware en dat is voor onze IT-afdeling beter te beheren.”

Betere analyses

Kijken we naar de bedrijfsvoordelen voor CNC, dan ziet Stevens die vooral in de data die vrijkomen: “We kunnen nu veel betere analyses maken op basis van de data die beschikbaar zijn. De applicatie maakt voorstellen op basis waarvan planners worden ondersteund om beslissingen te nemen. Ook de groeiende betrokkenheid van de chauffeurs bij de onderneming door de inzet van de applicatie zien we als een bedrijfsvoordeel. Stuk voor stuk voordelen die de sleutel tot succes zijn voor de nabije toekomst.”

Hoog niveau van meedenken

Ook innovatie rond de oplossingen van AMCS vindt Stevens belangrijk: “Zo heeft AMCS een roadmap waar we op een aantal punten willen gaan aanhaken. Met name als het gaat om boordcomputertechnieken. Die we willen aansluiten op de applicatie. We gaan AMCS als belangrijke partner voor de toekomst dan ook zeker vragen mee te denken om naar oplossingen te zoeken bij andere vraagstukken. Dan gaat het misschien minder over transport en meer over productieplanning. We hebben gemerkt dat AMCS daar voor open staat. Als sterke punten van AMCS noem ik nogmaals de oplossingen die ze bieden, de consultancy waarmee we gewerkt hebben, het hoge niveau van meedenken, en de support die meer dan goed geregeld is. Al met al zijn we hartstikke positief over de samenwerking.”

bel mij terug