Nederlands
Oplossingen Industrieën Succesverhalen Kennisbank Over ons
Contact
Contact AMCSBrochures
Persbericht juni 2020 Updated mei 2021

Zweedse FTI verkleint ecologische voetafdruk met slimme routeoptimalisatie

FTI Förpacknings &Tidnings Insamlingen implementeert AMCS Routeplanner voor de planning en optimalisatie van de routes voor het legen van containers, onderdeel van het landelijke netwerk voor het inzamelen van verpakkingen en papier voor recycling.

AMCS Routeplanner maakt optimalisatie van alle transportgerelateerde workflows mogelijk

Limerick, Ierland, 22 juni, FTI Förpacknings &Tidnings Insamlingen implementeert AMCS Routeplanner voor de planning en optimalisatie van de routes voor het legen van containers, onderdeel van het nationale netwerk voor het ophalen van verpakkingen en papier voor recycling. RoutePlanner biedt intelligente optimalisatie waarmee FTI, met hoofdkantoor in Solna, Zweden, alle transportgerelateerde workflows kan optimaliseren. "Hiermee draagt de slimme optimalisatiesoftware zowel bij aan operationele efficiëntie als aan kostenbesparingen en tegelijkertijd aan het verkleinen van de ecologische voetafdruk", zegt Jan Tønder, Nordic Sales Director bij AMCS Denmark.

Efficiëntere inzamelroutes leiden tot vermindering van de ecologische voetafdruk

De wetgeving inzake producentenverantwoordelijkheid verplicht Zweedse producenten om hun verpakkingen en kranten op te halen. FTI is de landelijke inzamelorganisatie die hiervoor verantwoordelijk is en werkt daarom samen met een netwerk van meer dan 200 bedrijven, variërend van inzameling tot schoonmaak. AMCS Routeplanner is een state-of-the-art IT-systeem waarmee FTI alle collectieroutes kan optimaliseren. Daarom kunnen verzamelroutes aanzienlijk efficiënter worden gepland, aldus Tønder. "Over het algemeen verhogen de klanten van AMCS de efficiëntie van 5%-25%."

AMCS RoutePlanner stelt FTI in staat om alle transportgerelateerde workflows te optimaliseren. Tønder: "Voor FTI leidt dit positief tot kostenbesparingen voor transport, gemeten op kortere tijd op de weg en kilometerstand voor de voertuigen, wat weer leidt tot een beter gebruik van de inzamelvoertuigen. Bovendien vermindert het verminderen van de tijd die op de weg wordt doorgebracht ook de hoeveelheid CO2-uitstoot. Voor FTI is het net zo belangrijk om de ecologische voetafdruk te verkleinen, als om de efficiëntie te verbeteren en kosten te besparen."

"Proactief gebruik van moderne technologie zorgt voor efficiëntie"

"De algoritmen die de routeoptimalisatie uitvoeren, zijn toepasbaar voor verschillende industrieën en transporttypen, zowel distributie als in het geval van FTI voor de afvalbeheer- en recyclingindustrie", legt Tønder uit. "De slimme optimalisatiesoftware heeft de mogelijkheid om duizenden en duizenden bestellingen te plannen in nieuwe hoofdroutes en operationele routes. Hiermee biedt het bedrijven een reeks planningsfuncties, bijvoorbeeld om periodieke masterrouteoptimalisatie uit te voeren met verschillende seizoensplannen en efficiënt nieuwe collecties in de bestaande masterplannen in te voegen. Daarnaast kunnen dagelijkse operationele routes worden gepland en is het mogelijk om onderweg wijzigingen aan te brengen en ad-hocorders toe te voegen."

Fredrik Gemfors, hoofd collecties bij FTI, kijkt uit naar de voordelen van de implementatie van AMCS RoutePlanner: "We streven naar reducties in ecologische voetafdruk en kostenbesparingen. Proactief gebruik van moderne technologie zorgt voor efficiëntie en geeft ons de mogelijkheid om echt te profiteren van digitalisering."

Jan Tønder, Nordic Sales Director bij AMCS Denmark: "AMCS Route Planner is een van de meest geavanceerde wereldwijde oplossingen voor transportoptimalisatie en routeplanning op basis van optimalisatiealgoritmen. Sinds 1975 zijn we marktleider in scandinavië en hebben we een sterke aanwezigheid in Europa en de rest van de wereld met tevreden klanten, niet alleen in de afval- en recyclingindustrie, maar ook in andere sectoren zoals bouwmaterialen, olie & gas, postdiensten, thuisbezorging en distributie."

Deel dit op:

Facebook X LinkedIn

Klaar om te zien wat AMCS voor jou kan doen?

De AMCS Intelligent Route Optimization combineert dynamische routeplanning en real-time optimalisatie om de efficiëntie te verhogen en de winst te verbeteren.

Vraag een demo aan

Webinar on Demand: De kracht van routeoptimalisatie

Krijg inzicht in hoe u uw complexe routeringsplannen kunt omzetten in een on-demand gestroomlijnd proces zonder de tijdrovende handmatige taken.

Webinar bekijken

Resources

Evenement

ESG Europe Summit

Evenement

Innovatie en duurzaamheid voor een circulaire economie

Blog

De Benchmark Infographic: Een snelle blik op een diep duik in de industrie

Bekijk andere resources

Webinar on Demand: Duurzame afvalinzameling in leefbare steden met behulp van voorspellingsalgoritmen

Webinar bekijken
DEMO

Vraag een demo aan om te ontdekken hoe onze softwareoplossingen groei en duurzaamheid binnen uw organisatie kunnen stimuleren.

Exploreren Carrières Oplossingen Weg Privacy Statement Impressum Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Volg ons op