Based on your current IP address we detected that you will have the best experience with the following settings: country:Nederland language:Nederlands
iStock-522318699.jpg

Organisaties die werken met thuisbezorging hebben specifieke behoeften op het gebied van transportplanning, met name dynamische route optimalisatie en dagelijkse planning

AES truck through landscape.jpg

Waste management

AMCS enables our waste management customers to extract maximum value from the available budgets by driving efficiency through route optimisation, container asset management and real time visibility of the collection service progress. 

Huis aan huis levering

Efficiënter transport in levering aan huis

Levering aan huis is een groeiend onderdeel van de transportsector en om goede redenen. Consumenten willen tijd besparen en willen hun goederen en services wanneer het hun uitkomt aan de deur afgeleverd krijgen. Als gevolg hiervan hebben bedrijven die actief zijn op het gebied van het thuisbezorgen, specifieke transportplanningsbehoeften, ofte wel dynamische routeoptimalisatie en dagelijkse planning.

Daarnaast bepaalt het distributietype de eisen met betrekking tot de planningslogica en dan met name tijdvensterboekingen en tijdvensters, laadplanningen enzovoort.

AMCS Route Planner en Fleet Planner

AMCS Route Planner en Fleet Planner zijn ideale IT-systemen voor het plannen en optimaliseren van allerlei soorten transport voor levering aan huis. De oplossingen bevatten verschillende elementen met functionaliteit die geconfigureerd kan worden om precies aan de behoeften van de klant te voldoen. Zo kunnen klanten bijvoorbeeld ervoor kiezen om het systeem zo te implementeren dat alleen de dagelijkse routes worden gepland en geoptimaliseerd of dat alleen een dynamische planning en uitvoering plaatsvindt.

Andere planningsbehoeften

AMCS Route Planner heeft een krachtige engine voor het optimaliseren van masterroutes, het invoegen van klantorders en ad-hoc-orders in bestaande masterroutes en het optimaliseren van dagelijkse op batches gebaseerde routes. Deze mogelijkheden zijn vooral van belang voor de distributie van orders aan consumenten die regelmatig en volgens bezoekpatronen goederen bestellen, of voor ondernemingen die orders ontvangen die later op dezelfde dag, de volgende dag, over twee dagen enzovoort in batches afgeleverd worden.

AMCS Fleet Planner ondersteunt ook dynamische en op real-time gebaseerde optimalisaties, waarmee batchplanningen of incrementele planningen uitgevoerd kunnen worden. Bij incrementele planningen wijzigt en heroptimaliseert het systeem continu plannen wanneer orders ontvangen worden, voert het systeem tijdvensterboekingen uit en prijzen in voor nieuwe klanten en ad-hoc-orders, en heroptimaliseert het systeem routes in real-time op basis van de GPS- en statusberichten van een mobiel systeem. Deze mogelijkheden zijn vooral van belang in situaties waarbij orders worden ontvangen en op ad-hoc basis en vaak op korte termijn moeten worden afgeleverd. Daarnaast zijn deze mogelijkheden van belang in situaties waarbij een bepaalde service uitgevoerd moet worden terwijl de feitelijke levering plaatsvindt, bijvoorbeeld de levering van een wasmachine, waarbij de installatie door een servicemonteur met de levering moet worden gecoördineerd.

bel mij terug