Based on your current IP address we detected that you will have the best experience with the following settings: country:Nederland language:Nederlands
iStock-475501128 bewerkt.jpg

Post, koeriersdiensten en media

Oplossingen voor een efficiënt beheer van activiteiten voor de post-, koeriers- en media-industrie

Post- en pakketbranche

Verbetering van efficiency in distributie van post en ophalen/afleveren van pakketten

Distributie, ophalen/levering en uitwisseling tussen terminals in de post- en pakketbranche zijn uitdagend. De verschillende soorten transport die komen kijken bij het ophalen en afleveren van pakketten, netwerk trunking en distributie door postbodes hebben elk hun eigen eisen en behoeften.

Daarom is het soort transport bepalend voor de behoeften met betrekking tot het type planning, d.w.z. de planning van masterroutes, dynamische routeoptimalisatie, real-time route-uitvoering en herplannen van routes. Daarnaast bepaalt het soort posttransport de eisen met betrekking tot de planningslogica, d.w.z. gebieden met een hoge dichtheid versus gebieden met een lage dichtheid, grote ordervolumes, de keuze voor type resource, gebieden met gedistribueerde werklasten, ad-hoc orders en veranderingen in volumes in de buurt van en tijdens activiteiten, capaciteit van sorteercentrum, multi-leg transport en complexe structuren met meerdere terminals en sorteercentra.

AMCS Postal Planner

Met AMCS Postal Planner kan het transportproces door het hele netwerk plannen en optimaliseren; van de distributie, het ophalen/afleveren tot aan de uitwisseling tussen terminals. AMCS Postal Planner, een geavanceerd standaardsysteem, heeft veel branchespecifieke functionaliteit die geconfigureerd kan worden om precies aan de behoeften van de klant te voldoen.

Andere planningsbehoeften

Het systeem heeft een krachtige engine voor het optimaliseren van masterroutes, het invoegen van klantorders en ad-hoc-orders in bestaande masterroutes en het optimaliseren van dagelijkse op batches gebaseerde routes. Deze functionaliteit is vooral van belang voor de distributie van postbedrijven.

Het systeem ondersteunt ook dynamische en op real-time gebaseerde optimalisaties, waarmee batchplanningen of incrementele planningen uitgevoerd kunnen worden. Bij incrementele planningen wijzigt en heroptimaliseert het systeem continu plannen wanneer orders ontvangen worden, voert het systeem tijdvensterboekingen uit en prijsberekeningen voor nieuwe klanten en ad-hoc-orders, en heroptimaliseert het systeem routes in real-time op basis van de GPS- en statusberichten van een mobiel systeem. Deze functionaliteit is vooral van belang in combinatie met de feitelijke uitvoering op basis van masterroutes en voor bedrijven die werken met trunking en koeriers-/expresdiensten.

Grootste voordelen:

  • Een afname van de CO2-uitstoot, het aantal verreden kilometers en de rijtijd met 5-20%,
  • 5-10% minder voertuigen nodig
  • Opmerkelijk betere klantenserviceniveaus
  • Tussen 25% en 75% minder tijd besteed aan planning en capaciteitsplanning
  • Tijd besteed aan registratie en follow-up verminderd met 30-60%
  • Aanzienlijke toename van routekwaliteit, tevredenheid van medewerkers en flexibiliteit van planning

bel mij terug