Based on your current IP address we detected that you will have the best experience with the following settings: country:Nederland language:Nederlands
REMA_TRAILER_0103.jpg

Reitan

De overgang van onze oude manuele oplossingen naar de AMCS hoogwaardige en dynamische systemen, heeft geresulteerd in een flink aantal voordelen die niet allemaal in geld te definiëren zijn. 

519 Volvo forfra (002).JPG

Danish Crown

Alle transporten moeten economisch haalbaar zijn, wat betekent het maximaliseren van de vullingsgraad en het minimaliseren van het aantal kilometers.

justeat-01.JPG

Just Eat

Automatische planning met het distributieplanning systeem van AMCS, helpt JUST EAT piekuren te beheren.

Frugt.dk

Meer klanttevredenheid en grote kostenbesparingen

Frugt.dk is een grote leverancier van voorverpakte fruitmanden in Denemarken. Nu wordt de routeoptimalisatie automatisch uitgevoerd met AMCS Route Planner. Dit heeft niet alleen geleid tot meer klanttevredenheid en grote kostenbesparingen bij de distributie, maar ook tot grotere betrouwbaarheid, meer structuur en een gevoel van vertrouwen.

De uitdaging

Frugt.dk levert vers fruit aan bedrijven in Denemarken. Klanten kunnen telefonisch of online fruitmanden en -dozen in alle soorten en maten bestellen. Het bedrijf is de Deense marktleider in deze sector en maakt deel uit van de divisie Facility Services van ISS Denmark. Bij deze divisie werken meer dan 11.000 mensen. Niels Christensen, Logistics Manager bij ISS frugt.dk: "Vroeger planden we onze routes met de hand op papieren kaarten. Omdat we 7.000 klanten in het hele land hebben en 60% van ons volume op maandagen wordt uitgeleverd via verschillende 120 routes, was het moeilijk de kwaliteit en de efficiëntie van het leveringsproces te optimaliseren met handmatige planning.

"Naast deze complexiteit hebben onze routes in stedelijke gebieden vaak een hoge dichtheid: een doorsnee route heeft al snel 100 stops. In combinatie met zeer krappe tijdvensters en vaste leveringsdagen konden we hierdoor onmogelijk efficiënte distributieroutes maken. Omdat distributie een groot deel van onze kosten uitmaakt en betrouwbare levering van essentieel belang is voor de klanttevredenheid, zagen we grote voordelen in het optimaliseren van onze routes met AMCS Route Planner".

De oplossing

"Bij de implementatie van het systeem moesten we enkele moeilijke maar noodzakelijke beslissingen nemen en organisatorische veranderingen doorvoeren", herinnerde Niels Christensen zich. "Het was een hele uitdaging om vaste aannames over werkwijzen ter discussie te stellen, en de chauffeurs wilden niet graag de benodigde informatie verstrekken. Dat was jammer, want betrouwbare gegevens zijn essentieel om een optimaal resultaat te behalen met AMCS Route Planner".

Christensen: "Om de angst voor verandering onder onze chauffeurs weg te nemen, hebben we enkele maatregelen genomen. De wens van de chauffeurs voor het herhalen van masterroutes werd gerespecteerd en de chauffeurs werden uitgenodigd om de routes in AMCS Route Planner te bekijken en te verifiëren. Het was een voordeel dat onze belangrijkste distributieplanner vroeger zelf chauffeur was, omdat de chauffeurs hierdoor meer vertrouwen hadden in de kwaliteit van de routes. "Bovendien realiseerden we ons dat het belangrijk was om het optimalisatieproces geleidelijk te laten verlopen, zodat iedereen in de organisatie aan boord was. Motivatie, steun vanuit het management en een geloof in de voordelen van een routeplanningssysteem waren essentiële elementen voor het succes van het project".

De resultaten

Niels Christensen: "We denken dat AMCS Route Planner ons een duidelijk concurrentievoordeel en een zeer efficiënt distributiesysteem heeft opgeleverd. Onze concurrenten kunnen problemen in de distributie niet zo efficiënt oplossen als wij". Belangrijke verbeteringen door het nieuwe systeem:

  • Duurzame besparingen dankzij minder routes en minder gereden kilometers.
  • Een besparing van 25% tot 30% op administratief werk XX Bijna 100% eliminatie van klachten over te late levering.
  • Benodigde tijd voor het optimaliseren van masterroutes verkort van 14 dagen naar 3 uur.
  • 100% controle over de routekosten, ondersteuning voor zelffacturatie van vervoerders en lagere kosten per route.
  • Mogelijkheid om de winstgevendheid van nieuwe contracten te beoordelen.

Meer informatie

Meer informatie Om te ontdekken wat een geavanceerd optimalisatiesysteem voor uw organisatie kan betekenen, kunt u opnemen met de salesafdeling. We laten u graag zien welke efficiëntieverbeteringen uw bedrijf kan realiseren met een systeem van AMCS.

bel mij terug