Based on your current IP address we detected that you will have the best experience with the following settings: country:Nederland language:Nederlands
P2200012.JPG

Capacity utilisation per vehicle has increased by 25%, and orders are also more evenly distributed on the vehicles

Lemvigh-Müller

Minder voertuigen gebruikt per dag.

Dankzij automatische planning hebben we de bezettingsgraad verbeterd en de aantallen verreden kilometers en voertuigen verlaagd.

Lemvigh-Müller is de grootste groothandel voor staal en technische installaties in Denemarken. Lemvigh-Müller heeft 1.200 medewerkers en een jaaromzet van circa 600 miljoen euro. De twee belangrijkste bedrijfsactiviteiten van het bedrijf zijn technische installaties en staal/metaal. Het productassortiment omvat zo'n 300.000 verschillende artikelen.

De uitdaging

We wilden onze operationele efficiëntie verbeteren en daar hadden we een nieuw systeem voor nodig. Het was onze ambitie de bezettingsgraad te verhogen en de winstgevendheid te maximaliseren. We vonden het belangrijk dat we minder afhankelijk werden van specifieke medewerkers en dat we onze organisatie op IT-gebied toekomstbestendig konden maken.

De oplossing

Michael Lichtenberg Crone: "De planning van de distributie van staal is bijzonder complex. Hoewel we nu over een zeer geavanceerd automatisch systeem beschikken, zullen we daarom ook altijd behoefte hebben aan ervaren planners.

Onze producten lopen sterk uiteen qua vorm en afmetingen en er zijn veel regels voor de plaatsing van de producten tijdens het transport. Daarom werken we met zogeheten 'moeilijkheidscodes', die aan de producten worden toegekend en in het Gantt-diagram van het systeem worden weergegeven. Het systeem koppelt producten en voertuigen automatisch aan elkaar op basis van kwalificaties. Aan de hand van de moeilijkheidscodes kunnen de planners de automatische planning gemakkelijk controleren en de nodige aanpassingen maken".

De resultaten

Michael Lichtenberg Crone: "In dit proces moesten we afscheid nemen van de oude manier waarop we onze plannen maakten, en overstappen op een planningsmethode die er op het eerste gezicht chaotisch uitzag. Onze chauffeurs vonden het eerst een raar systeem, maar de cijfers spreken voor zich".

Meer informatie

Download de case study en ontdek welke resultaten Lemvigh-Müller heeft behaald door de automatische planningsoftware van AMCS te implementeren.

download.jpg

bel mij terug