Based on your current IP address we detected that you will have the best experience with the following settings: country:Nederland language:Nederlands
REMA_TRAILER_0103.jpg

Reitan

De overgang van onze oude manuele oplossingen naar de AMCS hoogwaardige en dynamische systemen, heeft geresulteerd in een flink aantal voordelen die niet allemaal in geld te definiëren zijn. 

519 Volvo forfra (002).JPG

Danish Crown

Alle transporten moeten economisch haalbaar zijn, wat betekent het maximaliseren van de vullingsgraad en het minimaliseren van het aantal kilometers.

justeat-01.JPG

Just Eat

Automatische planning met het distributieplanning systeem van AMCS, helpt JUST EAT piekuren te beheren.

Loomis

Grote besparingen op de distributiekosten

Loomis Denmark is een van de grootste geldverwerkende bedrijven in Denemarken. In 2005 investeerde Loomis in het routeplanningssysteem AMCS Route Planner. Sindsdien heeft het bedrijf de winstgevendheid van het waardetransport spectaculair vergroot.

De uitdaging

Loomis Denmark is onderdeel van Loomis Group, een internationaal geldverwerkend bedrijf dat actief is in elf West-Europese landen en meerdere Amerikaanse staten. Het bedrijf levert verschillende diensten, van het ophalen, sorteren en tellen van contant geld tot en met waardetransporten. Als toonaangevend geldverwerkend bedrijf vervoert Loomis Denmark contant geld van en naar geldautomaten, banken en winkels. Het bedrijf heeft twee grote sorteercentra in het oosten en het westen van Denemarken. Vanuit deze centra wordt de distributie verzorgd met 40 transportvoertuigen.

Sune Henriksen, IT-manager bij Loomis Denmark: "De belangrijkste reden om een routeplanningssysteem te implementeren, was dat we aanzienlijke verliezen leden op onze geldtransporten. Aangezien dit onze kernactiviteit is, moesten we ingrijpen.

De oplossing

AMCS Route Planner werd in 2005 geïmplementeerd. Kort na de proefperiode werd het systeem door Loomis Denmark aangeschaft. "De implementatie verliep soepel en de operationeel managers kregen het systeem snel onder de knie", aldus Sune Henriksen. "Voordat we AMCS Route Planner gebruikten, werkte een groep van 8 tot 10 planners en chauffeurs zo'n 160 uur aan het met de hand opstellen van het masterplan.”

De resultaten

"We zijn zeer tevreden met de resultaten die we hebben behaald met AMCS Route Planner", concludeerde Sune Henriksen. "Vanwege de enorme hoeveelheid tijd die we besparen bij de planning en de grote besparingen op de distributiekosten, hebben we de investering binnen de kortste keren terugverdiend".

Belangrijke verbeteringen door het nieuwe systeem:

  • Beduidend minder voertuigen en chauffeurs nodig.
  • Servicenaleving van 99,9% na optimalisatie van de masterroutes.
  • Totale tijdsinvestering voor de planning gedaald van 300 uur naar 8 uur.
  • Masterroutes worden 20-30 keer vaker geoptimaliseerd.
  • Betere interne coördinatie en eenvoudige kosten/baten-analyse van klanten.

Meer informatie

Om te ontdekken wat een geavanceerd optimalisatiesysteem voor uw organisatie kan betekenen, kunt u contact opnemen met de salesafdeling. We laten u graag zien welke efficiëntieverbeteringen uw bedrijf kan realiseren met een systeem van AMCS.

 

bel mij terug