Based on your current IP address we detected that you will have the best experience with the following settings: country:Nederland language:Nederlands
REMA_TRAILER_0028.jpg

Without AMCS, we would never be this dynamic and effcient.

REMA_TRAILER_0103.jpg

Within two years, we have gained complete control of the process while significantly improving the
efficiency, overall service and bottom-line results of the company.

Reitan

Betere servicekwaliteit voor magazijnen en winkels

Reitan Distribution levert consumentengoederen aan een groot aantal winkelketens in Denemarken, zoals 7-Eleven, Rema1000, Q8 en XY. Het bedrijf is onderdeel van de Noorse Reitangruppen, een van de grootste retailconcerns in Scandinavië met 27.500 medewerkers en een jaaromzet van meer dan 7 miljard euro.

 

"Met 6.600 leveringen per week en 48 miljoen artikelen per jaar zijn de transportactiviteiten van Reitan Distribution zeer omvangrijk. De transportkosten maken een derde deel uit van de totale kosten. Het bedrijf heeft zes bezorgdagen per week, werkt met verschillende bezorgpatronen voor verschillende soorten goederen en heeft te maken met een groot aantal beperkingen, bijvoorbeeld vanwege voorkeuren van winkels, milieuvoorschriften en regels voor distributie in woonwijken.

De uitdaging

De hoofddoelen van Reitan Distribution bij de aanschaf van een nieuw transportplanningsysteem waren een betere servicekwaliteit voor zowel magazijnen als winkels, en de mogelijkheid om de uitvoering te kunnen controleren en monitoren, met traceerbaarheid en ontvangstbevestiging als bijkomende voordelen. Bovendien moest het systeem bijdragen aan de algemene doelstelling om de distributiekosten met 20-25% te verlagen.

De oplossing

Om deze doelen te realiseren, werd een zorgvuldig proces voor onderzoek en selectie gestart. Dit proces leidde tot een keuze voor de oplossing van AMCS. "De belangrijkste redenen om voor het AMCS-systeem te kiezen, waren de flexibele mogelijkheden voor dynamische planning en de grote gebruiksvriendelijkheid", aldus Preben Lyng Nielsen. "Bovendien sluit het systeem goed aan op de financiële kant van de zaak. Dankzij de dynamische planningsfuncties van het systeem kunnen we direct zien wat

de opbrengst is van aanpassingen in het plan. Hierdoor hebben we de benuttingsgraad van onze resources en de facturering van de vervoerders onder controle".

De resultaten

Met het AMCS-systeem kunnen we de werklast gelijkmatig over de week verspreiden en bestellingen in dezelfde districten verzamelen op dezelfde routes. Dit is absoluut essentieel.

  • Minimaal 10% besparing op de distributiekosten
  • De tijd tussen de orderdeadline en de feitelijke bezorging is 50% korter geworden
  • Sterk verbeterd overzicht en veel meer flexibiliteit in de uitvoering
  • Meer controle over het proces en over de facturering en benutting van resources
  • Betere servicekwaliteit voor de winkels en soepelere workflow in de magazijnen

 

 

 

REMA_TRAILER_0028.jpg

bel mij terug