Based on your current IP address we detected that you will have the best experience with the following settings: country:Nederland language:Nederlands
returpack.jpg

With the AMCS solution our entire transport chain is covered and we can plan on both a strategical, tactical and operational level.

Returpack

Spectaculaire kostenbesparingen en veel betere dienstverlening

Returpack is de grootste speler op de Zweedse statiegeldmarkt. Het bedrijf is verantwoordelijk voor het ophalen, administreren en afleveren van statiegeldflessen voor 2700 winkels verspreid over het hele land.

Per jaar gaat het om 1,7 miljard blikjes en flessen, waarvoor elke dag circa 48 wagens onderweg zijn. Het bedrijf heeft 65 medewerkers en
werkt vanuit één fabriek met 24 terminals in heel Zweden. In 2015 bedroeg de omzet zo'n 2,5 miljard Zweedse kronen, ongeveer 250 miljoen euro.

De uitdaging

Ontwikkelaar logistiek Joakim Andersson: “Returpack werkte jarenlang met uiteenlopende logistieke dienstverleners, die ieder hun eigen inzamelroutes planden en uitvoerden en de contacten onderhielden met de klanten van Returpack (de winkels). Hierdoor hadden we het gevoel de controle over de inzameling en het klantcontact kwijt te zijn. Doordat het proces voor routeplanning niet inzichtelijk was, konden we bovendien de transportkosten niet berekenen”.

De oplossing

“Met AMCS Intelligent Optimisation Suite is onze hele transportketen afgedekt. We kunnen niet alleen op operationeel niveau plannen, maar ook tactisch en strategisch. De masterroutes worden in het routeplanningsysteem van AMCS gepland en geoptimaliseerd op basis van terugkerende klantbezoeken. De masterroutes worden vervolgens automatisch overgedragen naar de AMCS Fleet Planner, waarmee zowel de operationele planning als de feitelijke
uitvoering worden beheerd”.

De resultaten

"We behaalden grote voordelen, al direct vanaf het begin”.

De vloot van 48 vrachtwagens kon direct met 2 wagens worden ingekrompen. In het eerste jaar wordt nog meer efficiëntie verwacht. Bovendien zijn de klantcontacten en de dienstverlening verbeterd.

Meer informatie

Download de case study en ontdek welke voordelen en resultaten Returpack heeft gerealiseerd door route-optimalisatie en Mobile Workforce te implementeren. 

returpack collection

bel mij terug